Sari la conținut

LISTĂ. Ministerul Sănătăţii a finalizat verificarea proiectelor celor 200 de centre comunitare medicale finanţate cu fonduri din PNRR

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ministerul Sănătăţii anunţă că a finalizat evaluarea proiectelor depuse în cadrul PNRR pentru construirea şi dotarea a 200 de Centre Comunitare Integrate în zonele în care accesul la servicii medicale este deficitar.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MS, investiţia totală se ridică la 40 de milioane de euro şi cuprinde construcţia, reabilitarea şi dotarea cu echipamente medicale a 200 de centre comunitare integrate din zonele rurale.

În aceste centre vor funcţiona cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de tip “point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialişti, cabinete pentru moaşe şi cabinete stomatologice.

Îmbunătăţirea asistenţei medicale comunitare va reduce nivelul actual ridicat al spitalizărilor, pentru multe afecţiuni, iar prin implementarea acestui proiect se va asigura accesul echitabil al pacienţilor la servicii medicale adecvate, indiferent de zona în care locuiesc, potrivit news.ro.

200 de centre comunitare medicale pentru locuitorii din zonele rurale

”Asigurarea serviciilor medicale primare pentru toţi cetăţenii României este o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii. Prin PNRR, am reuşit să aprobăm finanţarea pentru construirea şi dotarea a 200 de centre comunitare integrate care vor oferi servicii de asistenţă medicală primară persoanelor care locuiesc în zonele rurale.

Toţi oamenii trebuie să aibă acces la îngrijiri medicale adecvate, cât mai aproape de locul în care trăiesc”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Lista localităţilor unde se vor construi cele 200 de Centre Comunitare Integrate este disponibilă AICI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.