Sari la conținut

Litoralul românesc, din ce în ce mai scump. Care sunt noile tarife

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Turiştii care ajuns în staţiunile de pe litoralul românesc trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunare. Cu toate acestea, staţiunile de la Marea Neagră devin din ce în ce mai aglomerate, vremea fiind ideală pentru plajă.

Preţuri mai mari cu 15%

De la 1 iulie, hotelierii au crescut cu 15% tarifele la cazare şi la fel au procedat și proprietarii de pensiuni de pe litoralul Mării Negre. Hotelierii spun că gradul de ocupare a depășit 90%, dar, odată cu creșterea prețurilor, se așteaptă la o scădere a numărului de turiști.

„Pentru iulie, cererea e ridicată. Vobim de o rată medie care depășeste 80%”, a precizat un hotelier, la Antena 3 CNN, potrivit infoactual.ro.

De altfel, tarifele pentru cazare pe litoralul românesc au crescut cu 8%, în acest an faţă de 2023, potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Cele mai căutate staţiuni de pe Litoral sunt Mamaia, Eforie şi Venus, iar în context se înregistrează o creştere cu 20% a cererii.

Potrivit ANAT, atracţiile din zonă, noile investiţii în hoteluri, creşterea cererii pentru hotelurile cu all inclusive, o imagine mai bună a litoralului românesc dar şi vremea foarte caldă au determinat această creştere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel