sâmbătă, decembrie 5, 2020
Irina Lungu

Cancerul anal și semnalul dureros dat de o celebră actriță care s-a luptat cu el și l-a învins. Atenție, poate fi prevenit!

Poveste cutremurătoare de viață! Una dintre cele mai îndrăgite actrițe din serialul de mega succes Neveste Disperate a povestit lupta sa cumplită cu un cancer anal, iar cauzele par să fie aceleași și au dus și la îmbolnăvirea soțului său, de cancer la gât!

Povestea pare ruptă din scenariile de la Hollywood, însă ambii soții spun că vinovatul pentru cancerele lor este virusul HPV, pe care amândoi l-au contractat.

Marcia Cross a decis dă vorbească deschis despre această problemă, întrucât este convinsă că experiența ei poate ajuta multe persoane. Ea a acordat un interviu emisiunii CBS This Morning.

Își dorește enorm să existe mai multe campanii de conștientizare a bolii, cancerul rectal, și să nu mai existe atâtea stigmatizări, este o boală care poate fi prevenită.

În noiembrie 2017, actrița a descoperit în urma unui control anual, că avea cancer anal, la 10 ani după ce soțul ei, Tom Mahoney, fusese tratat pentru cancer de gât.

Potrivit doctorilor, aceste tipuri de cancer sunt cel mai probabil cauzate de HPV, virusul papilomavirus uman, o boală cu transmitere sexuală.

Anumite tipuri de HPV pot provoca cancere cervicale, vaginale și vulvare la femei și cancer anal la bărbați și femei. Alte tipuri pot provoca veruci genitale atât la bărbați, cât și la femei.

Marcia Cross mărturisește că al său cancer a intrat acum în remisie, dar vrea să vorbească deschis despre cancerul anal, întrucât știe că multora le este jenă să discute acest subiect.

”Nu trebuie să îți fie rușine că ai cancer! Niciodată! E suficient că te lupți cu boala, nu te jena că este localizat rectal”, avertizează actrița.

Tot ea a mărturisit că familia și prietenii au ajutat-o enorm în perioada de chimio și radio terapie.

Cross vrea să atenționeze asupra pericolelor virusului HPV, să semnaleze că poți preveni cancerul anal vaccinându-te.

În timpul interviului, Marcia Cross a menționat că în câteva săptămâni avea programare pentru a-și vaccina fiicele sale gemene în vârstă de 12 ani.

Potrivit indicațiilor medicale, două doze de vaccin anti-HPV sunt recomandate băieților și fetelor cu vârste între 11 și 12 ani.

Se pot vaccina și femeile până la 26 de ani, iar bărbații până la 21, dacă nu au fost vaccinați în copilărie.

Parteneri