joi, august 5, 2021

Dr. Anthony Fauci promovat intens de către televiziunile americane și nu numai, a fost principalul epidemiolog ce a oferit informații și îndrumări în lupta cu virusul.

Directorul Institutului Național

de Alergii și Boli Infecțioase – și medic pentru Institutele Naționale de Sănătate de mai bine de 50 de ani – Fauci a lucrat sub șase președinți americani, inclusiv președintele de  Donald Trump, înainte de a deveni o figură publică în problema pandemiei Covid-19.

În cadrul mail-urilor publicate se vorbește și despre două dintre cele mai controversate măsuri luate de epidemiolog: ineficiența măștilor de protecție și originea virusului.

Anthony Fauci se apără de criticile apărute spunând că el nu se simte personal afectat de aceste critici, scrie CNN.

Aceasta este natura științei.

Este un proces de autocorectare. Și acesta este motivul pentru care spun că oamenii nu mă critică pe mine, de fapt critică știința. Nu a fost o schimbare decisă de mine, ci o schimbare impusă de dovezile și datele noi care au apărut“, spune Anthony Fauci.

Fauci le răspunde și celor care spun că el a indus populația în eroare prin declarațiile și măsurile pe care le-a considerat potrivite.

Ei bine, lasă-mă să-ți reamintesc. Așa funcționează știința. Lucrează cu datele pe care le are în acel moment. Ca om de știință, este esențial să-ți expui opinia și să oferi recomandări pe baza datelor

pe măsură ce acestea evoluează“, a mai explicat Fauci.

Ultimele stiri

Parteneri