Sari la conținut

Marele FAKE NEWS legat de moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Ce ar fi descoperit medicul legist

În cazul lui Petrică Mîțu Stoian circulă numeroase fake-news-uri. Însă, unul dintre ele este cel mai periculos și satisface deplin tabăra anti-vacciniștilor.

Fostul artist s-a vaccinat cu ambele doze de Pfizer în luna februarie, dar nu a mai apucat să facă doza booster. Luna trecută, Petrică Mîțu-Stoian s-a infectat cu SARS-COV-2 și s-a vindecat. Acum, ”conspiraționiștii” acuză că a murit din cauza vaccinului, deși el îl făcuse în urmă cu 9 luni.

Ce presupune tratamentul în camera hiperbarică

Așadar, și în cazul lui Petrică Mîțu-Stoian circulă un fake-news periculos: că au murit din cauza vaccinului, lucru total fals. Cauza decesului este legată de modul în care virusul a acționat asupra lor, nicidecum de serul introdus în februarie.

Ultimele ore din viaţa lui Petrică Mîţu Stoian ridică multe semne de întrebare. Artistul a ajuns vineri, la prânz, la o clinică de lângă Reşiţa, pentru terapia cu oxigen hiperbaric. Tratamentul, care se face într-o cameră presurizată, ar ajuta organismul să se recupereze după COVID. Practic, pacienţii primesc printr-o mască de oxigen, aer 100% pur, care, datorită presiunii ridicate, ajunge direct în plasmă.

Dr. Mircea Bogdan Matei, medic clinică privată: Aici este compartimentul de tratament propriu-zis unde sunt 16 scaune confortabile.

Imediat după consult, cântăreţul de muzică populară a fost supus unui test în camera hiperbarică.

Dr. Mircea Bogdan Matei, medic clinică privată: Asta s-a întâmplat în cursul după-amiezii, timp în care dânsul, citez: „Mă simt excelent. Aş vrea să mai stau. După această primă testare, a mers la masă, s-a simţit în continuare foarte bine.

Constantin Gușman, impresar: El s-a simţit bine şi după ce a ieşit din acea cameră. Am vorbit cu el pe la şase şi pe la opt, înainte de a se culca.

Cauza decesului, investigată de polițiști

Dumitru Niţu, pacient la clinica privată: Chiar seara la orele 6.30 am fost cu dânsul aici la sala de mese. Făcea tot felul de glume cu prietenii mei.

Ora 3 dimineaţa. Petrică Mîţu Stoian a început să scuipe sânge şi a fost transportat cu salvarea la Spitalul Oraviţa unde a primit perfuzii şi oxigen. De acolo, a fost transferat la Reşiţa pentru investigaţii suplimentare. A ajuns în şoc septic. Investigaţiile au mai scos la iveală o bronhopneumonie şi o supradoză de anticoagulant.

Ora 13. Artistului i s-a făcut din nou rău şi, câteva ore mai târziu, a intrat în stop cardiorespirator. Culmea, la Spitalul din Reşiţa mai există un pacient la terapie intensivă care a fost adus de la aceeaşi clinică privată.

Moartea fulgerătoare este anchetată acum de poliţişti. Potrivit surselor Observator, au fost sesizaţi chiar de un medic legist. Doar aşa, putea fi făcută necropsia, după ce sora lui Petrică Mîţu Stoian a refuzat. Anchetatorii vor să afle dacă terapia i-a agravat starea şi dacă medicul trebuia să ia în calcul suferinţele pacientului. Cântăreţul avea probleme cu inima, lua pastile ca să împiedice formarea de cheaguri şi slăbise 25 de kilograme în ultimele luni.

Constantin Gușman, impresar: El lua medicamente. Avea nişte cutiuţe aşa şi erau luni, marţi, miercuri, joi.

Dr. Mircea Bogdan Matei, medic clinică privată: Am întrebat despre aceste pastile, mi le-a descris corect, nu este contraindicaţie la expunerea scurtă la oxigen şi la presiune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel