luni, iulie 13, 2020

Orgasmul este o reacţie complexă a organismului şi, chiar dacă nu trebuie “gândit” prea mult, reuşita lui este influ­enţată atât de factori fizici, cât şi psihici.

„Nu toate femeile sunt construite la fel. Unele sunt înzestrate cu mai puţin ţesut erectil, sau de calitate mai proastă. Acest ţesut, care influenţează răspunsul la stimulii sexuali, se află în zona clitorisului, în pereţii vaginului şi în zona anusului sau perineului”, explică sexologul Roxana Mischianu

Citește și:

Iată care este adevărul din spatele celor mai vehiculate mituri despre orgasmul feminin:

1. Mărimea contează

RELATIV Atunci când vine vorba de satisfacerea unei femei, mărimea penisului contează, însă doar în anumite situații, este concluzia la care au ajuns cercetătorii după ce au chestionat în jur de 300 de femei.

Majoritatea participantelor la studiu au declarat că pot ajunge mult mai ușor la orgasm vaginal dacă partenerul este mai „dotat”, adică dacă mărimea penisului depășește 15 cm.

Citește și:

2. Femeile au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la orgasm

FALS Atât femeile, cât și bărbații au nevoie de timp pentru a ajunge la orgasm. Insă numai câteva femei au nevoie de mai mult de 30-50 minute de stimulare pentru a experimenta orgasmul. Cele mai multe au orgasm după 10-15 minute de amor. Totul depinde de starea emoțională și de dorință. Dacă stimularea este făcută corespunzător, femeia poate avea orgasm după numai câteva minute.

Citește și:

3. Actul sexual fără orgasm, un eşec

FALS Neatingerea orgasmului la fiecare raport sexual nu înseamnă și un eșec. 40% dintre femeile care nu ajung la orgasm cu ocazia fiecărui raport sexual se declară perfect satisfăcute de viața lor sexuală.

4. Orgasmul vaginal este mai puternic decât cel clitoridian

FALS Clitorisul și vaginul sunt două zone de stimulare care provoacă plăcerea orgasmului,dar stimularea clitoridiană produce un orgasm mai intens. Acest tip de orgasm stimulează mușchii pelvieni și cei abdominali.
Conform sondajelor, aproximativ 80% dintre femei au nevoie de stimulare clitoridiană pentru a atinge orgasmul.

Orgasmul vaginal este, conform lui Freud, caracteristic femeilor care au atins maturitatea sexuală, care-și cunosc zonele erogene și care au descoperit pozițiile sexuale care le aduc cele mai intense plăceri.

Distincția intre cele două tipuri de orgasm feminin  nu s-a realizat pe bază științifică sau fiziologică. Mai mult: unii sexologi avansează ideea conform căreia orgasmul vaginal nu este decât o variație a orgasmului clitoridian și că acesta din urmă este, de fapt, orgasmul feminin.

 

Parteneri