marți, iunie 6, 2023

Bărbații sunt foarte preocupați atunci când vine vorba de dimensiunea penisului. Vestea proastă pentru ei este că implantul de penis nu este la fel de sigur ca cel mamar. „Aș dori să știu dacă o problemă endocrinologică sau hormonală ar putea fi cauza unui penis mic. Am 28 de ani și penisul măsoară 13 cm. Există tratament?”, se întreabă Robert, pe forumul doctorulzilei.ro.
Ca și în cazul femeilor cu sânii mici, cei mai mulți bărbați care se prezintă la endocrinolog nemulțumiți de dimensiunile penisului au nivele normale ale hormonilor sexuali. „În  perioada pubertății, penisul crește în dimensiuni sub influența hormonilor sexuali masculini, însă odată perioada de pubertate încheiată receptivitatea organelor sexuale la hormoni se pierde treptat. Prin urmare, terapia cu hormoni (testosteron, în special) nu este nici eficientă și nici indicată prezentând riscuri crescute pentru sănătate, dimensiunile penisului nemaiputând fi influențate”, explică medicul endocrinolog.
Dacă hormonii sunt în limite normale, dimensiunile nu contează
Cremele, pastilele, pompele cu vacuum care sunt promovate pe Internet au rezultate discutabile. Spre deosebire de intervenția chirurgicală de mărire a sânilor, care în cazul femeilor reprezintă opțiunea cea mai sigură, „la bărbați operația de mărire a penisului nu este recomadată pentru scopuri estetice pentru că penisul este un organ foarte sensibil putând fi lezat, ajungându-se inclusiv la impotență”, atenționează dr. Monica Chiriță.
Bărbații trebuie să înteleagă că dimensiunile penisului depind de genetică, rasă și atâta timp cât nivelul hormonilor sexuali este în limite normale dimensiunile penisului nu influențează în sens negativ funcția reproductivă.

Te-ar mai interesa: Studiu: Atacurile de cord GRAVE au mai mare probab...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private