Sari la conținut

Medic român: Majoritatea tumorilor au stări precanceroase

Cancer
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele mai frecvente tipuri de cancer

Alin Scarlat, medic primar medicină internă și doctor în științe medicale, a declarat că „majoritatea tumorilor au stări precanceroase și descoperite la timp se vindecă relativ ușor”.

Medicul Alin Scarlat a subliniat la Antena3 că cele mai multe boli sunt generate de frică și dezvăluie care este cea mai bună metodă de detoxifiere a organismului.

„Frica este cea mai negativă trăire pe care o poate trăi omul și are aceeși amplitudine ca și iubirea, doar că este cu minus. Frica nu se tratează cu medicamente. Trebuie doar să ne încărcăm cu iubire”, a explicat medicul Alin Scarlat. Frica este otravă pentru trup, suflet și minte.

„Cât timp Dumnezeu este cu tine, nu ai de ce să te temi”, a subliniat acesta, care a insistat că sunt enorm de multe boli provocate de frică.

„Cea mai sigură metodă de detoxifiere a organismului este postul”, a mai spus medicul, care a enumerat și factorii de risc în cancer.

Factorii de risc în cancer

„Majoritatea tumorilor au stări precanceroase și descoperite la timp se vindecă relativ ușor. Alimentația, medicamentele, alcoolul, tutunul și radiațiile sunt principalii factori, care cumulați duc la apariția cancerului”, a explicat profesorul Alin Scarlat, care a avertizat că radiațiile din saloanele de înfrumusețate pot face foarte mult rău.

De asemenea sunt și mulți viruși care lăsați netratați duc la cancer. Cel hepatic și helycobacter pylori sunt doar două exemple date de renumitul profesor.

Somnul are și el un rol foarte important pentru regenerarea organismului. Trebuie să dormim 8 ore sau chiar și mai puțin, dar să ne odihnim, spune medicul la Antena 3.

Autostresul ne îmbolnăvește

„Apa vie e un tratament la îndemână oricui. Somnul ne aduce cel mai important echilbru în organism”, a insistat Alin Scarlat, care atrage atenția și asupra autostresului, care ne îmbolnăvește.

„Autostresul ne îmbolnăvește. Sunt foarte puține situații în viață pentru care merită să ne stresăm. Când începi cu aoleu, la aoleu ajungi. Stresul induce virbrații negative în suflet și minte. Și tutunul adune vibrații la fel de negative ca și frica și stresul”, a explicat profesorul Alin Scarlat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel