Sari la conținut

Medici: De ce să consumăm porumb fiert și cum îl preparăm

porumb contaminat
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Porumb contaminat

Medici: De ce să consumăm porumb fiert și cum trebuie preparat. Iată câte beneficii oferă consumul de porumb fiert. În cantități moderate, ajută și la slăbit.

Știați că un consum moderat de porumb poate duce la scăderea în greutate?  Ei bine, anumite molecule din compoziţia porumbului grăbesc degradarea grăsimilor.

Medicii spun că, prin consumul de porumb fiert, prevenim cancerul la plămâni, datorită substanţei numita beta-cryptoxanthin. Vitamina E din porumb ajută celulele să se reînnoiască, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a pielii.

Scade riscul de infarct

Vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct.

Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.

De asemenea, carbohidraţii cuprinşi în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii, notează Antena 3.

Totodată, vitamina A, conţinută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.

”Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire.

Un porumb fiert ne asigura 10% din vitamina C necesară pentru o zi şi 15% din necesarul de vitamina B5”, spune Marina Grigore, specialist în apifititerapie, citat de Antena 3.

Cum îl preparăm corect

Porumbul se scoate din pănuşi şi se curăţă bine de mătase. Se rupe fiecare porumb în două părţi egale. Dacă vârful nu are boabe mari, se rupe şi se aruncă.

După ce aţi pus tot porumbul, acoperiţi din nou cu pănuşi. Se acoperă cu apă tot porumbul. Se pune o farfurie peste el pentru a nu se ridică deasupra apei.

Oala se pune pe foc mare până când începe să fiarbă. Apoi se dă focul la mediu spre mic. Se fierbe timp de 30 de minute. Se încearcă o bucată pe farfurie pentru a vedea dacă s-a fiert.

Restul bucăţilor de porumb se ţin în apă până la consum, notează Antena 3.

NU aruncați mătasea de porumb

Nu aruncați mătasea de porumb pentru că este foarte bună pentru sănătate. Se spală, se pune la uscat și se prepară ceai: infuzie sau decoct.

Chiar dacă studiile științifice sunt limitate, cercetări preliminare sugerează că mătasea de porumb poate avea beneficii pentru sănătate, în special pentru anumite tipuri de afecțiuni inflamatorii, cum ar fi diabetul. Aceste beneficii pot fi corelate cu conținutul de antioxidanți.

Studii multiple efectuate în eprubetă și pe animale au demonstrat că flavonoidele din mătasea de porumb reduc stresul oxidativ și protejează împotriva radicalilor liberi.

În plus, cercetările au arătat că extractul de mătase de porumb poate reduce inflamația prin suprimarea activității a doi compuși inflamatori majori. Este nevoie, însă, și de studii cu participanți umani pentru a consolida aceste concluzii.

Poate reduce glicemia

Unele cercetări arată că mătasea de porumb poate reduce glicemia și poate ajuta la gestionarea simptomelor diabetului.

Un studiu efectuat pe animale indică faptul că șoarecilor diabetici cărora li s-au administrat flavonoide din mătase de porumb li s-a redus semnificativ glicemia comparativ cu un grup de control.

Un alt studiu în eprubete a arătat, de asemenea, că antioxidanții din mătasea de porumb pot ajuta la prevenirea bolilor renale diabetice. Sunt necesare, însă, și studii efectuate pe oameni pentru a verifica aceste beneficii.

De asemenea, alte studii arată că mătasea de porumb poate scădea și tensiunea arterială, fiind de folos celor ce soferă de hipertensiune. Așadar, iată câte beneficii ne oferă și mătasea de poumb.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: