vineri, iulie 30, 2021

Medicii de la ATI răbufnesc în urma tuturor acuzelor care li se aduc privind moartea pacienților din secțiile de ATI. Un caz similar este și cel al medicului Laura Zamfier, şefa Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă

a Spitalului Colentina din Bucureşti.

„Încă odată, oameni buni, știu că ați fost intoxicați și încărcați cu o ură viscerală: știu că toți suferim din cauza vieții date peste cap din ultimul an, știu că uneori se comunică aberant și pe alocuri apocaliptic, deși 50% dintre infectați nu au nici o simptomatologie, alții au forme ușoare de boală sau medii care se însănătoșesc.

Totuși, 3-5% dintre infectați fac forme critice, cu afectare pulmonară bilaterală de peste 75%; aceștia sunt cei ce trebuie îngrijiți în ATI, de către specialiști, au nevoie de OXIGENOTERAPIE, antiinflamator steroidian,

(atenție la doză și durată ), anticoagulare, plus echilibrarea funcțiilor vitale.

Din păcate nu sunt numai oameni cu comorbidități, sunt și oameni tineri, unii chiar sportivi, sunt preponderent bărbați si ajung cu această afectare după 8-11 zile de evoluție a simptomatologiei.

Sunt, îi vedem, chiar dacă sunt mai puțini decât cei cu boli cronice, te impresionează.

Nu vreau să propăvăduiesc scenarii apocaliptice, dar este plin în ATI-urile Covid și în UPU-uri de oameni ventilați non invaziv și există deja ATI-uri care îngrijesc pacienți critici cu SarsCov2, chiar dacă oficial

sunt terapii “non-Covid”.

Există, pe de altă parte, cred că mai mult din frică, o serie de măsuri aberante care nu fac decât să sporească neîncrederea oamenilor și să întărească teorii conspiraționiste.

Nu, oameni buni, nu și-au pus măști ffp2/ ffp3, viziere, 3 rânduri de mănuși și combinezoane medicii din spitale ca să vă omoare, riscându-și propria sănătate și chiar viața.

Nu, oameni buni, medicii nu sunt criminali în serie, înțelegeți odată asta.

Suntem așa cum este toată societatea – unii mai performanți, alții mai puțin, dar toți facem eforturi să ne trăiască

pacienții.

Nu, oameni buni, oxigenul NU OMOARĂ, hipoxemia omoară sigur.

Nu, oameni buni, dacă ne catalogați criminali, incompetenți, șpăgari și lipsiți de suflet, asta nu înseamnă că veți opri mersul pandemiei și nici că veți ucide virusul!

Nu, oameni buni, nu suntem Dumnezei, nu știm totul și cu siguranță nu putem vindeca orice. Important este să înțelegem că numai împreună putem trece peste acest moment greu. Și, nu uitați, și medicii și cadrele medicale sunt si ei la rândul lor pacienți”, se arată în postarea Laurei Zarafin.

Ultimele stiri

Parteneri