Medicii i-au salvat bratul unui pacient de 78 de ani

Medicii i-au salvat bratul unui pacient de 78 de ani
Medicii i-au salvat bratul unui pacient de 78 de ani

Un pacient de 78 de ani, care suferise o fractura la umar, a fost salvat de medici. Pentru ca risca sa nu isi mai poata folosi bratul, doctorii i-au inlocuit tija metalica cu o proteza anatomica. La 6 saptamani dupa operatie, starea pacientului este buna, nu mai are dureri, iar mobilitatea bratului s-a imbunatatit.

Fracturile proximale ale osului bratului (humerus) sunt relativ frecvente, in special la persoanele in varsta care sufera de osteoporoza, o boala care provoaca fragilitatea oaselor si in care o simpla cazatura poate sa duca la ruperea acestora. Atunci cand osul este separat in mai mult de doua fragmente (fractura cominutiva), interventia chirurgicala este imperios necesara.

Proteza de umar reprezinta tratamentul modern al fracturilor cominutive la varstnici. Pacientul in varsta de 78 de ani fusese tratat initial in alt spital prin fixarea metalica a fragmentelor osoase, insa din cauza varstei avansate si osteoporozei, fixarea s-a degradat, iar fragmentele de os nu au mai putut fi tinute in contact pana la consolidarea osului. Barbatul a inceput sa aiba dureri foarte mari, greu de suportat si chiar daca intr-un final s-ar fi obtinut consolidarea, umarul nu ar mai fi fost functional, riscand sa nu isi mai poata folosi deloc bratul.

Pacientul a ajuns pentru o opinie secundara la medicul Vlad Predescu, medic primar ortopedie-traumatologie. Pacientul a fost operat cu succes de catre Dr. Vlad Predescu, care a inlocuit capul humeral cu o proteza anatomica. Astazi, la 6 saptamani de la operatie, pacientul este bine, nu mai are dureri, iar mobilitatea bratului s-a imbunatatit considerabil ca urmare a recuperarii medicale incepute imediat post-operator.

Proteze decontate de CNAS

Alaturi de Dr. Predescu, din echipa chirurgicala au facut parte Dr. Adrian Pojoga, medic specialist ortopedie-traumatologie, Dr. Catalin Prescura, medic specialist ortopedie-traumatologie si Dr. Camelia Giuroiu, medic specialist ATI.

Dr. Vlad Predescu efectueaza intreaga paleta de interventii de protezare articulara: de la artroplastia primara de sold, genunchi si umar, la interventii complexe de revizii (inlocuirea protezei deja uzate, inclusiv revizie de revizie si revizie de revizie de revizie). In plus, pacientii beneficiaza de decontarea CAS a protezei articulare. Aceasta poate fi folosita pentru operatia de protezare primara sau de revizie, protezarea la tineri sau pentru proteza personalizata de genunchi.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook