Sari la conținut

Medicii recomandă o doză suplimentară după imunizarea cu Johnson&Johnson

Vaccinul anti-COVID este singura metodă sigură și eficientă de a pune capăt pandemiei, susțin experții în sănătate. Doza suplimentară, de asemenea, este esențială pentru a consolida răspunsul imun și de a limita răspândirea virusului.

Agenţia pentru Medicamente din Italia a făcut noi recomandări în privința administrării dozei suplimentare. Experții recomandă persoanelor imunizate cu Johnson&Johnson să administeze o altă doză cu Pfizer sau Moderna.

Doză suplimentară pentru persoanele imunizate cu Johnson&Johnson?

Agenţia pentru Medicamente (AIFA) din Italia a recomandat miercuri administrarea unei doze suplimentare de vaccin Pfizer sau Moderna persoanelor care s-au vaccinat cu vaccinul monodoză Johnson & Johnson, indiferent de vârstă, anunță RADOR.

Potrivit informaţiilor, 1,6 milioane de italieni s-au vaccinat cu Johnson & Johnson.

AIFA a precizat că, în urma analizării datelor, consideră necesară administrarea unei doze suplimentare de vaccin după imunizarea cu Johnson & Johnson pentru că, pe măsurile ce trec luni de zile de la inoculare, eficacitatea vaccinului scade pentru formele uşoare şi moderate de COVID-19. Italia a început în septembrie administrarea dozei a treia, doza booster, persoanelor cu vârsta de 60 de ani şi peste.

Situația epidemiologică din România, tot mai gravă

Situaţia din spitalele din România este dramatică – spune managerul de criză al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru ţara noastră, Heather Papowitz.

Ea a vizitat, împreună cu o delegaţie OMS, mai multe unităţi medicale şi a afirmat că este nevoie de măsuri sanitare pentru protejarea cu precădere a persoanelor vulnerabile.

Astăzi, ea şi ceilalţi reprezentanţi ai organizaţiei au avut întâlniri cu membrii comisiilor parlamentare de sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor.

„Cel mai important este să aducem toţi factorii implicaţi la aceeaşi masă, pentru a exista un singur plan şi o singură voce pentru controlul pandemiei.

Ca acţiune imediată, trebuie să oprim acest val şi să reducem nivelul înalt al mortalităţii.

Traseul pentru tratamentul pacientului pleacă de la domiciliul acestuia, la sistemul de acordare a asistenţei medicale primare, la unitatea de urgenţe, spital şi secţia de terapie intensivă.

Important este să nu ajungem în situaţia în care viaţa pacienţilor este pusă în pericol”, a declarat Heather Papowitz.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel