joi, martie 4, 2021

Mihaela Bilic: cum să slăbești și să scapi de constipație cu ajutorul unui fruct de sezon. Medicul nutriționist a scris pe pagina sa de Facebook câteva argumente pentru care ar fi indicat să consumăm prune, în această perioadă. Redăm, mai jos, postarea:

Mihaela Bilic: cum să slăbești. Vinete, grase si zemoase, prunele au invadat pietele. Pana se coc strugurii putem sa ne folosim de ele pe post de aliment revigorant si detoxifiant. In prune gasim multe minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier) si fitonutrienti cu actiune tonica pentru organism.

Continutul mare de fibre (celuloza si pectina) le confera proprietati laxative iar faptul ca sunt alcaline le face usor de tolerat chiar si de cei cu sensibilitate digestiva.
Prunele sunt dulci dar o parte din zaharul pe care il contin e reprezentat de sorbitol. Acesta e un alcool al zaharului care nu poate fi absorbit si ca urmare ramane in intestin stimuland tranzitul alimentar.

Prunele sunt un remediu natural impotriva constipatiei si pot fi consumate ca desert de sezon in cadrul curei de slabire. Satisfac nevoia de dulce si tin de foame asa ca faceti o cura de prune daca vreti sa “neutralizati” efectele regimului all-inclusive de peste vara.

Ultimele stiri

Parteneri