marți, august 16, 2022

Vaccinarea naște o nouă temă de dezbatere: ce se va întâmpla cu acei profesori care refuză să se vaccineze? Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, și-a manifestat dezamăgirea privind ritmul de vaccinare din cadrul personalului ce funcționează în școli. Acesta a subliniat că o concidiere nu este posibilă, deoarece învățământul românesc nu-și permite să renunțe la cadrele didactice ca formă de sancțiune.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

Întrebat dacă profesorii care nu s-au vaccinat vor fi dați afară, ministrul Sorin Cîmpeanu a răspuns că nu a vorbit și nu va vorbi de această posibilitate. „Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege cu toții”, a punctat ministrul.
Profesorii nevaccinați supun elevii unor riscuri multiple, însă riscurile sunt și mai mari dacă elevii nu vor avea acces la educație.
 „Beneficiile educației sunt mult mai mari. Fără educație trebuie să înțelegem că vom avea medici nepregătiți, ingineri nepregătiți, o țară întreagă nepregătită și o vom duce rău cu toții fără educație”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Posibilități „zero” de a înlocui profesorii

„Trebuie să recunosc, de o lună de zile, progresul (în cazul vaccinărilor – n.r.) există, dar este foarte lent, de ordinul a 200-300 de persoane vaccinate pe zi (…), or în luna martie aveam peste 6.000 de persoane vaccinate pe zi”, a menționat ministrul.

Pe de altă parte, soluția ca profesorii nevaccinați să intre doar online nu este fezabilă.

„Atât timp cât în țară avem învățământ simultan, în care în aceeași clasă sunt elevi de clasa a II-a cu elevi de clasa a III-a, cu elevi de clasa a V-a și cu elevi de clasa a VII-a, pentru că avem învățământ simultan și cu patru clase simultane și nu avem profesori calificați, apreciați și singuri care este posibilitatea să fie înlocuiți profesorii care nu sunt vaccinați: zero! Este nevoie de profesori în școală. De asta ne dorim să convingem colegii cadre didactice să se vaccineze și nu să mergem cu constrângeri de genul înlocuire sau interdicție de a intra în clasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Cine îi convinge pe profesori să se vaccineze

Sorin Cîmpeanu crede însă că profesorii ar trebui să fie mai deschiși la argumentele științei.

„Mai ales după o perioadă atât de lungă de criză pot să înțeleg frustrările, expunerea la fake news și la manipulare, pot să înțeleg aceste lucruri și pot să  înțeleg că e nevoie de timp și de perseverență, e nevoie de persoane credibile – cele cu competențe în domeniul medical – care trebuie să risipească aceste semne de întrebare pe care până și cadrele didactice le au. Deși cadrele didactice ar trebui să fie mai pregătite decât media din perspectiva deschiderii față de știință”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private