Sari la conținut

Nas curgător, mâncărimi la ochi și durere în gât – remedii naturale pentru tratarea febrei fânului, cunoscută și ca rinita alergică

Începând cu  sfârșitul lunii martie până în septembrie, în fiecare an, se marchează sezonul febrei fânului. Milioane de oameni afectați încep să experimenteze simptome asemănătoare răcelii, care le pot afecta cu adevărat viața de zi cu zi.

Experții de la LloydsPharmacy au spus răspicat: „Nu există leac pentru febra fânului”.

Pe lângă faptul că antihistaminicele sunt un element de bază în dulapul bolnavilor, există și alte remedii de luat în considerare. Pentru cei care se luptă cu adevărat cu simptomele febrei fânului, o altă opțiune este Ectoin – o soluție „derivată natural” care „creează un strat de molecule de apă, protejând pielea de iritații și inflamații”. Pentru a calma nasul curgător, mâncărimea ochilor și durerea în gât, combinația de miere și lămâie nu poate fi respinsă.

Citeste si:

Farmacia a subliniat că o băutură fierbinte de miere și apă este un remediu casnic „natural” care ar putea ameliora simptomele supărătoare.

Pentru a ajuta la atenuarea nasului blocat, inhalarea aburului ar putea fi benefică – sau un duș fierbinte.

Cum se face inhalarea de abur

  • Umpleți un vas cu apă fierbinte
  • Pune un prosop peste cap și bol
  • Inspirați aburul

Plasarea unei comprese rece pe ochi calmează mâncărimea ar putea ajuta, de asemenea, la atenuarea simptomelor iritante ale febrei fânului.

Farmacia a adăugat: „Este, de asemenea, o idee bună să verificați gradul de polenizare la începutul zilei*. Dacă este foarte mare și aveți simptome severe, ar putea fi o idee bună să stați acasă și să țineți ferestrele și ușile închise”.

  • puteți verifica gradul de polenizare AICI.

Afecțiunea afectează până la una din cinci persoane de-a lungul vieții, a subliniat NHS.

„Veți prezenta simptome de febră a fânului dacă aveți o reacție alergică la polen”, a explicat organismul sanitar.

Mai exact, proteina eliberată de plante face ca sinusurile, care sunt mici cavități umplute cu aer din spatele pomeților și al frunții, să devină umflate, iritate și inflamate.

Dacă aveți deja simptome de febră a fânului, probabil că suferiți de o alergie la polenul copacului, care este eliberat în timpul primăverii.

Simptomele care apar sau sunt declanșate la începutul verii (începând cu luna iunie) sunt probabil cauzate de o reacție alergică la polenul de iarbă.

La sfârșitul toamnei, simptomele febrei fânului ar putea fi reprezentative pentru o alergie la polen de buruieni.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.