miercuri, martie 29, 2023

În utlimele zile, în România, numărul infectărilor a fost în continuă scădere. Eforturile colective de a limita efectele negative ale pandemiei au avut rezultate optime, drept urmare, niciun județ nu se mai află în scenariul roșu. Autoritățile anunță că relaxarea măsurilor va fi următorul pas, dacă trendul descrescător se va menține. 

Rata de infectare din București a scăzut, vineri, sub 3 la mie. Asta înseamnă că îndeplinește condițiile pentru a intra în scenariul galben, care implică relaxarea restricțiilor.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

Niciun județ nu se mai află în scenariul roșu. Autoritățile discută relaxarea restricțiilor în București

Cu alte cuvinte, este posibil ca, începând de luni, o parte din restricțiile din București să fie ridicate, lucru confirmat și de autorități cu câteva zile în urmă, care spuneau că bucureștenii se pot aștepta în perioada următoare la o schimbare a măsurilor, scrie Antena 3.

Potrivit datelor oficiale, Capitala a ajuns, în acest moment, la o incidență de 2,98 la mia de locuitori, în condițiile în care din ce în ce mai mulți locuitori aleg să se vaccineze. 

Rămâne de văzut ce hotărâri vor fi luate în cadrul ședinței Comitetul pentru Situații de Urgență. Ținând cont de rata de incidență, pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

Comitetul pentru Situații de Urgență nu va lua însă nicio decizie în această privință astăzi. Joi seara, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că este nevoie de câteva zile pentru a se constata că trendul descrescător se va menține.

„Dar după ce va ajunge la 3 la mie vom aștepta 24 de ore sau 48 de ore pentru a fi siguri că trendul se menține. Trebuie să așteptăm, să se confirme trendul descrescător”, a explicat prefectul Alin Stoica, potrivit Mediafax.

Te-ar mai interesa: Test rapid care îți arată gradul de lăsare al sâni...

Stoica a mai spus că, probabil, decizia va fi luată la începutul săptămânii viitoare, după ce se va stabili trendul situației epidemiologice. 

„Cam undeva la începutul săptămânii viitoare este așteptarea mea, având în vedere trendul care se păstrează, să avem măsuri ceva mai relaxante: restaurante, săli de spectacole, teatre, cu capacitate 30 la sută”, a precizat prefectul Capitalei.

Te-ar mai interesa: „Vom fi asemenea lui Dumnezeu!” Futurolog, predicț...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private