luni, iulie 4, 2022

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat un ordin care modifică și completează cadrul legal pentru asigurarea disponibilității medicamentelor. În ultima vreme, românii s-au confruntat cu o criză de medicamente, multe persoane fiind nevoite să amâne sau să înlocuiască tratamente esențiale pentru sănătate.

Potrivit unui comunicat de presă, medicamentele utilizare pentru rezolvarea unor nevoi speciale vor fi furnizate conform necesităților pacienților din România.

Te-ar mai interesa: Părintele Constantin Necula, mesaj pentru părinți:...

Asigurarea disponibilității medicamentelor pentru pacienții din România

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat ieri, 21 iulie a.c., ordinul prin care modifică și completează cadrul legal în vederea asigurării disponibilității medicamentelor utilizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale.

Conform noilor reglementări, se introduce o procedură clară pentru acordarea autorizației privind furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale. Astfel, se creează cadrul legal pentru selectarea ofertei distribuitorului angro având ca prim criteriu punerea pe piață a medicamentului în cel mai scurt timp, într-un interval propus printr-un anunț publicat pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), ulterior urmând a fi aleasă oferta cea mai avantajoasă ca preț.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 iulie 2022. Previziuni: Schimbare drama...

Totodată, prin noile modificări să introduc obligații explicite pentru distribuitorii cărora li se acordă autorizația, menite să asigure pe piață stocuri adecvate și continue de medicamente pentru nevoi speciale. Noile prevederi menționează obligația ANMDMR de retragere a autorizației pentru nerespectarea asigurării disponibilității efective a medicamentului pentru pacienți. De asemenea, ANMDMR are obligația de a comunica Ministerului Sănătății, lunar, un raport cuprinzând situația tuturor autorizațiilor privind medicamentele pentru nevoi speciale în vigoare, cu evidențierea informațiilor referitoare la stoc, punerea efectivă pe piață a fiecărui medicament din această categorie, întreruperi sau orice alte probleme apărute în aprovizionare.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru, leac miraculos: Este foarte bun pen...

Ordinul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, menționează comunicatul de presă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private