Nu aveţi o relaţie? Iată cum vă găsiţi jumătatea, după vârsta de 30 de ani

Nu aveţi o relaţie? Iată cum vă găsiţi jumătatea, după vârsta de 30 de ani
Nu aveţi o relaţie? Iată cum vă găsiţi jumătatea, după vârsta de 30 de ani

Un cercetător din Ungaria a realizat acum câţiva ani un experiment prin care a arătat că un om ar putea cunoaşte orice fiinţă de pe lume, prin mai puţin de cinci intermediari. Un altul a intervievat 2.500 de cupluri care urmau să se căsătorească şi a demosntrat că cei care formau o pereche aveau de două ori mai multe cunoştinţe decât bărbaţii ori femeile singure. După vârsta de 30 de ani, soluţia pentru a pune capăt singurătăţii este să treceţi la acţiune şi să socializaţi mai mult.
Atenţie la strategiile prin care vă autoprotejaţi!

Studiile arată că internetul este cel mai utilizat mijloc de comunicare pe care îl folosesc cei care îşi caută perechea după 30 de ani. Psihologii vă sfătuiesc, totuşi, să nu vă uitaţi „hobby-urile“, prietenii pe care îi aveţi şi nici locul de muncă, unde petreceţi probabil cel mai mult timp. Avantajul de a întâlni oameni prin prietenul unui prieten, la muncă sau împărtăşind acelaşi hobby-uri este că vin cu „background“, cu „referinţe“ şi vă pot da un sentiment de siguranţă. „Înainte să treceţi la acţiune, vă sfătuiesc să faceţi o scurtă introspecţie. Este posibil să fi dezvoltat strategii prin care vă autoprotejaţi, şi puţine persoane se mai potrivesc unui tipar pe care, probabil, îl căutaţi“, spune psihosexologul Jeni Chiriac, specializat în hipnoză clinică şi terapie eriksoniană.

Nu căutaţi pe cineva când sunteţi disperaţi

Un alt pas important este să învăţaţi cum să igonoraţi „prejudecăţile sociale“ de tipul: „Are 30 de ani, cine o mai ia?!“, „Dacă a divorţat, cine ştie de ce l-a lăsat“, „Dacă a rămas singur/singură până la 30 de ani, înseamnă că are ceva“.

Psihologul vă mai avertizează că cel mai prost moment de a începe să căutaţi pe cineva este într-o „criză de singurătate“. „Când cineva este în «perioada oarbă», alegerile nu sunt dictate de iubire, ci de teama de singurătate“, mai spune psihologul Jeni Chiriac. Riscul unei alegeri disperate este chiar compromiterea ei. „Dacă vă mulţumiţi cu oricine, s-ar putea ca mai târziu să vă coste“, adaugă psihologul.

Magnetul fericirii

La vânătoare este bine să plecaţi liberi, relaxaţi, fără idei fixe. Oamenii fericiţi sunt ca un magnet. În plus, sunt mai liberi, mai creativi. Fiţi dornici să socializaţi şi să vă creaţi legături şi încercaţi să rămâneţi deschişi, din punct de vedere emoţional. „Dacă staţi la voi în castel şi îl aşteptaţi pe Făt- Frumos ori pe Ileana Cosânzeana, s-ar putea să nu apară“, avertizează psihologul. Cât despre locurile ideale pentru a găsi pe cineva, specialiştii spun că nu există limite: la petreceri, la nunţi, în parc, în activităţi de voluntariat, la dansuri, la munte, la mare, la restaurant etc. „În general, oriunde vă simţiţi în largul vostru“, adaugă psihologul. Specialistul vă sfătuieşte să nu vă fie teamă să plecaţi singuri în excursii ori la restaurant. „Mulţi se tem să ia singuri masa la restaurant, întrebându-se ce o să spună lumea. Acestora le spun de fiecare dată că ei sunt, de fapt, primii care comentează ceva“, mai spune psihologul.

IDEI PRECONCEPUTE

Aspectul fizic nu este cel mai important

Mulţi oameni cred că aspectul fizic contează cel mai mult pentru a atrage pe cineva, cel puţin în primă fază, însă nu este deloc aşa. Sunt oameni care arată banal şi nu duc lipsă de parteneri, şi oameni care arată bine, dar parcă sunt sortiţi să rămână singuri. Psihologii spun că perechile se formează cel mai adesea plecând de la principiul similarităţii: ne plac oamenii care au atitudini, personalitate, caracteristici demografice şi sociale asemnătoare nouă. „Când există similitudini, există şi o uniune de scopuri şi drumuri. De aceea, sunt mai multe şanse de a face lucruri împreună şi de a petrece mai mult timp alături de partener/parteneră“, este de părere psihologul Jeni Chiriac. Ca atitudine generală, este important să aveţi un limbaj nonverbal care să încurajeze, nu să respingă. Să vă placă să conversaţi, să puneţi întrebări, să priviţi în ochi, să flirtaţi.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook