Nu consuma niciodată împreună aceste alimente! O româncă a murit după ce a făcut această greșeală

Nu consuma niciodată împreună aceste alimente! O româncă a murit după ce a făcut această greșeală
Nu consuma niciodată împreună aceste alimente! O româncă a murit după ce a făcut această greșeală

O femeie de 49 de ani, din Vaslui, a murit după ce, în încercarea de a pierde în greutate, a combinat două alimente care i-au perforat intestinele. 

Elena Popa începuse o cură de slăbire în care folosea bicarbonatul de sodiu alimentar. Într-una din zile, a asociat substanţa cu apă minerală carbogazoasă şi, povestesc cei apropiaţi, cu struguri. Se pare că această combinaţie s-a dovedit fatală pentru că femeia a ajuns, în stare critică, la Spitalul Judeţean Vaslui, cu intestinul subţire perforat. A fost supusă unei intervenţii chirurgicale care s-a dovedit un real succes. După intervenţia chirurgicală, Elena Popa a fost mutată în secţia AŢI şi ţinută sub strictă supraveghere medicală.

După 17 zile, Elena Popa părea că se îndreaptă spre vindecare. Femeia se simţea bine, putea să meargă pe propriile picioare şi medicii se pregăteau să o externeze. Din păcate, totul a luat o întorsătură groaznică şi, zilele trecute, Elena Popa a decedat, chiar în timpul gărzii doctorului care o operase. Nimeni nu-şi explică ce s-a întâmplat. Pur şi simplu, pe 6 octombrie, la ora 2 dimineaţa, inima femeii s-a oprit. Alarmate de ceilalţi vecini de salon, cadrele medicale au încercat să o readucă la viaţă, dar, după mai bine de o ora de manevre de resuscitare, au fost nevoite să declare decesul.

“După ce am operat-o, a susţinut că totul a pornit de la o cură de slăbire cu bicarbonat pe care o ţinea. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat de inima pacientei a cedat, dar totul părea să meargă spre bine. Este posibil că un stres să-i fi provocat infarctul, o trăire intensă a perioadei în care a venit la spital în stare gravă. După intervenţia chirurgicală, am discutat discutat şi cu familia. Voiau să o mute la Iaşi. Am fost de acord şi chiar am luat legătură cu medicii ieşeni pentru transfer, dar nu a mai fost nevoie pentru că şi la Vaslui i-a fost acordată o atenţie deosebită din partea tuturor cadrelor medicale. Era un caz deosebit. Se simţea din ce în ce mai bine şi se pregătea pentru externare. Vecinii de salon chiar au stat de vorba cu ea cu câteva secunde înainte că inima să înceteze să mai bată. Totul s-a petrecut extrem de repede şi toate manevrele de resuscitare au rămas fără răspuns”, a povestit medicul curant al Elenei Popa.

Între medicii Spitalului Judeţean Vaslui şi familia Elenei Popa au existat şi câteva schimburi de replici ceva mai aprinse. Se pare că soţul femeii şi sora ei s-au arătat foarte supăraţi pentru că medicii nu au anunţat decesul femeii la ora la care s-a întâmplat. “Au existat câteva discuţii, dar în astfel de cazuri sunt normale. Este de înţeles durerea familiei. Le-am explicat că protocolul spitalului interzice să anunţi familia despre deces, mai ales atunci când acesta intervine noaptea. A doua zi dimineaţă, la ora 8.00, chiar eu am sunat şi am anunţat ce s-a întâmplat. La fel ca şi noi, nici familia nu-şi explică ce s-a întâmplat, mai ales că pacienta se simţea din ce în ce mai bine”, spune acelaşi medic curant.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox