miercuri, mai 31, 2023

Oamenii de știință s-au pus de acord: ACEASTA este cea mai bună vârstă pentru a deveni TATĂ.

Când vine vorba de naștere, femeile cred adesea că cei mai fertili ani de viață sunt cei 20 de ani și este întotdeauna de preferat să ai un prim copil înainte de a împlini 30 de ani. Dar cum rămâne cu cea mai bună vârstă pentru bărbați pentru a deveni părinte?

Până la urmă, s-a dovedit că ceasul biologic este la fel de important pentru bărbați, luând în considerare că numărul de spermatozoizi scade odată cu vârsta.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Oamenii de știință s-au pus de acord: ACEASTA este cea mai bună vârstă pentru a deveni TATĂ

Experții spun că un bărbat este cel mai potrivit pentru a deveni tată la finalul vârstei de 20 de ani și continuă să fie la apogeu până la începutul vârstei de 30 de ani.

Este posibil ca bărbații să aibă un copil mai târziu?

Este încă foarte posibil ca un bărbat să aibă un copil la 50 de ani și mai târziu; Cel mai în vârstă bărbat conform Guinness World Records care a făcut acest lucru avea 92 de ani la momentul nașterii. Bărbații nu încetează niciodată să producă spermatozoizi, dar asta nu înseamnă că nu au un ceas biologic.

Pe măsură ce bărbatul îmbătrânește, sperma lui trece prin mutații genetice care cresc probabilitatea ca sperma ADN-ului să fie deteriorată, afectând astfel fertilitatea și sănătatea copilului în viitor.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Calitatea spermei scade odată cu vârsta

Tații de vârstă înaintată au mai multe șanse de a avea copii cu tulburări de neurodezvoltare, susține un studiu din 2010 care a observat descendenții bărbaților cu vârsta de 40 de ani și peste. Ei au observat că acești copii au șanse de cinci ori mai mari să dezvolte tulburări din spectrul autist.

De obicei, bărbații nu încetează niciodată să producă spermatozoizi, dar calitatea scade odată cu vârsta. Prin urmare, este important să faceți mișcare suficientă, să vă antrenați și să urmați un stil de viață sănătos, de asemenea, pentru a păstra calitatea în timp? Prin urmare, se recomandă verificarea periodică a calității spermei după 35 de ani.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Nu doar prea bătrân, dar în unele cazuri, cineva poate fi prea tânăr pentru a avea un copil. Potrivit cercetărilor din Journal of Epidemiology & Community Health, a deveni tată înainte de 25 de ani ar putea avea consecințe grave asupra sănătății, chiar și moarte prematură la vârsta mijlocie. Acești bărbați sunt mai predispuși să moară tineri și să aibă o sănătate precară, spre deosebire de cei care devin tată mai târziu.

Te-ar mai interesa: 10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private