duminică, iunie 4, 2023

Octavian Jurma a făcut predicţii sumbre la două săptămâni de la ridicarea restricțiilor. Acesta spune ce impact epidemiologic vor avea sărbătorile de Paște.

Octavian Jurma : Ce impact epidemiologic vor avea sărbătorile de Paște

Cercetătorul Octavian Jurma spune că în acest timp varianta BA.2 a devenit dominantă și în România. Iar numărul persoanelor infectate cu noul virus este creștere chiar înainte de sărbătorile de Paște în loc să ajungă la un minim. Campania de vaccinare a fost complet abandonată, spune Octavian Jurma.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

BA.2 a variantei Omicron, în creștere de săptămâna precedentă

Au trecut 2 săptămâni de la abandonarea șocantă şi motivată strict politic a tuturor masurilor de prevenție a pandemiei de COVID-19 în România.

Doua evenimente extrem de predictibile au urmat in acest timp.

1. Varianta BA.2 de devenit dominantă şi în România

2. Numărul de cazuri noi a revenit pe creștere chiar înainte de sărbătorile de Paşte în loc să ajungă la un minim

3. Campania de vaccinare a fost complet abandonată

Comentariile sunt de prisos, va imaginați şi singuri ce impact epidemiologic vor avea sărbătorile de Paşte cu zero măsuri de siguranța într-o populație atât de puțin vaccinată”, spune cercetătorul Octavian Jurma.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

De asemenea, expertul a mai specificat că în săptămâna 7-13 martie versiunea BA.2 a ajuns la 747 de secvențieri. O creștere de 32% față de săptămâna precedentă.

 

Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Vestea bună este că ponderea Delta a fost de 0 % săptămâna trecută

„În săptămâna S10 (7 13 martie) versiunea BA.2 a ajuns la 747 de secvențieri, o creștere de 32% fata de săptămâna precedenta.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

Ponderea BA2 în numărul celor 324 de noi secvențieri a crescut la 55%. Înseamnă ca BA.2 a devenit dominanta si urmează sa aflam daca acest lucru va produce un platou sau o noua faza de creștere.

Evoluția numărului de cazuri noi va fi determinată în continuare de creșterea BA2 care nu mai poate fi compensată de scăderea rapida a BA1. (…)

Nu știm daca evoluția BA2 în România va putea produce un platou sau un nou vârf pandemic ca în alte tari din Europa însă monitorizarea cu atenție a creșterii BA2 este necesară în continuare.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Din fericire la nivel individual avem multiple confirmări ca BA2 este la fel de sensibilă la vaccin ca BA1 (mai ales faţă de booster) şi nu există o diferență semnificativa nici în profilul clinic al bolii fata de BA1”, a mai explicat cercetătorul Octavian Jurma pe pagina sa de socializare, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private