Sari la conținut

OMS despre situațiile de carantinare: ”Nu ar mai exista carantinare dacă … ”

Posibilitatea de a intra într-o nouă stare de urgență nu ar mai exista dacă fiecare persoană ar respecta măsurile de prevenire. Se pare că procentul persoanelor care neglijează regulile este prea mare, drept pentru care situațiile de carantinare sunt încă valabile.

Directorul Organizației Mondiale de Sănătate, Hans Kluge, a declarat că situațiile de carantinare ar putea fi evitate dacă 95% dintre persoane ar purta masca de protecție, potrivit CNN. Acesta consideră că izolarea ar trebui să fie o soluție de ”ultimă instanță”, nu un obicei.

În prezent, sute de milioane de oameni trăiesc în carantină, adaugă Kluge. Acest aspect necesită asistență economică, determină pierderea locurilor de muncă, întrerupe funcționarea normală a serviciilor de sănătate și provoacă daune colaterale, precum abuzul de substanțe, deterioratea sănătății psihice și influențează violența domestică.

Europa trebuie să rămână vigilentă pe timpul iernii

Țările europene încă se confruntă cu rate crescute de infectare și decese. Italia a raportat miercuri 753 de victime în numai 24 de ore, iar în Polonia s-au înregistrat 637 de decese, două zile la rând.

Săptămâna trecută s-au raportat aproximativ 29.000 de decese, ceea ce înseamnă că o persoană își pierde viața la fiecare 17 secunde. Potrivit datelor, 4.500 de persoane și-au pierdut viața în ultimele două săptămâni.

Cu toate acestea, măsurile de prevenire au scăzut cazurile de infectare. În Europa, ele s-au redus de la 2 milioane la 1.8 milioane în ultima săptămână.

”Nu este o diferență foarte mare, dar este totuși o schimbare”, a susținut Kluge.

El a menționat faptul că veștile bune despre vaccin reprezintă o nouă etapă. Cu toate acestea, vaccinurile nu vor fi soluția principală. Stocul și distribuirea vor fi limitate, mai ales la început, potrivit directorului O.M.S. din Europa.

”Deși vaccinurile nu vor opri răspândirea virusului în întregime, reprezintă o speranță uriașă în combaterea acestuia. Știm că vaccinul va veni prea târziu pentru această iarnă, așa ca trebuie să facem un efort comun. Trebuie să respectăm măsurile pe termen lung care știm că funcționează”, declară Kluge.

 

 

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel