joi, noiembrie 26, 2020
Elena Oceanu

Experţii în fertilitate au declarat că femeile ar trebui să îşi întemeieze o familie până la vârsta de 35 de ani şi să fie conştiente de riscurile de amânare a unei eventuale sarcini.

Cercetătorii de la Newcastle University au mai afirmat că femeile nu ar trebui să folosească drept pretext cariera pentru a amâna maternitatea.

Profesoara Mary Herbert, biologist, a menţionat„Cel mai important mesaj pentru femei e să să facă copii înainte ca ceasul să bată ora 12“. „M-aş îngrijora dacă fata mea nu ar avea un copil până la 35 de ani“, a adăugat ea.

La vârsta de 35 de ani fertilitatea scade semnificativ şi slăbeşte şansele unui cuplu de a avea un copil, iar cele care rămân gravide pot întâmpina mai multe complicaţii decât mamele tinere.

Mamele mai în vârstă riscă să facă avorturi spontane mai des sau să nască copii subponderali sau prematuri. Profesoara Judith Rankin, care este specializată în sănătatea mamelor şi copiilor lor, a declarat: „Mesajul cel mare este că nu cred că femeile înţeleg care sunt riscurile“.

Parteneri