Panettone, celebrul cozonac italian. Cum îl poți face rapid acasă

Panettone, celebrul cozonac italian. Cum îl poți face rapid acasă
Panettone, celebrul cozonac italian. Cum îl poți face rapid acasă

Panettone este cozonacul italian extrem de apetisant, foarte bine crescut, dar pufos. De cele mai multe ori îl găsiți în varianta clasică, simplu cu stafide.

Desigur, există foarte multe variante și umpluturi, dar mulți se lasă păgubași atunci când citesc pe etichete lungul șir de aditivi, E-uri și chimicale care se regăsesc în aceste produse delicioase.

Dar poți prepara acasă un panettone gustos și sănătos, pentru weekend-uri leneșe.

Iată de ce ingrediente ai nevoie

  • Făină – 600 g
  • Drojdie uscată – 1 linguriță
  • Apă călduță – 200 ml
  • Zahăr – 100 g
  • 2 gălbenușuri
  • Un iaurt mic natural
  • Extract de vanilie – 1 linguriță
  • Coajă rasă de la o lămâie (să fie bio, pentru a fi o coajă comestibilă)
  • Stafide – 100 g
  • Fructe uscate – 100 g
  • Unt topit – 1 linguriță
  • Zahăr pudră – 50 g

MODUL DE PREPARARE

Dizolvă drojdia în apă caldă, în care ai adăugat zahărul. Apoi lasă această compoziție 20 de minute într-un loc cald, pentru a dospi. Apoi adăugați gălbenușurile, iaurtul, untul topit, vanilia, coaja de lămâie, un vârf de sare și treptat, cernit, făina. Frământați un aluat moale și elastic. Apoi lasă aluatul acoperit, să crească, într-un loc cald.

După ce a crescut, treci fructele uscate prin zahărul pudră, apoi încorporează-le în aluat. Pune aluatul în forma dorită, ideal este una rotundă și înaltă, pentru a căpăta forma panettone pe care o găsim în comerț. Dar îl poți lăsa și într-o cratiță rotundă, unsă cu ulei și tapetată cu făină sau îmbrăcată în foaie de copt. Pune produsul la cuptor, la 175 de grade, aproximativ 45 de minute.

26 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox