Părinte: Un copil este o minune pentru care trebuie să lupți!

Părinte: Un copil este o minune pentru care trebuie să lupți!
Părinte: Un copil este o minune pentru care trebuie să lupți!

Pentru unele familii a avea un copil este extrem de simplu. Alții au prea mulți și nu știu cum să-i abandoneze mai repede. Însă, există și unii oameni pentru care dorința de a avea un copil este imensă și neîmplinirea doare. Îngrozitor!

Anicuța și Bogdan, din București, sunt doi oameni care aparent, până acum 2 ani erau împliniți. De ce spun aparent? Ei, bine, sunt un cuplu solid, oameni care se iubesc dar care nu reușeau să aibă copilul lor. Totul până într-o zi când minunea a venit și le-a transformat viața în fericire.

Dorința de a avea un copil a început la 5 ani de la căsătorie, noi fiind căsătoriți de 20 de ani. Am fost la diferite clinici în București, la mulți medici, însă fără niciun rezultat. Nu mergeam unde trebuia: la medicul specialist în infertilitate. Nereușind nimic, am luat o pauză. Psihic eram amândoi epuizați de atâtea încercări și speranțe deșarte. Dar, acum 2 ani, am văzut un reportaj la televizor cu medicului Andreas Vythoulkas, specialist în infertilitate. Paradoxal, exact atunci și mama văzuse acea emisiune.  Am decis să ne programăm. Ne-a spus să stăm liniștiți că se va rezolva. Am început cu un set de analize, iar la al doilea embritransfer a ieșit minunea, ne-a povestit Anicuța, una dintre mămicile care astăzi sunt fericite.

Pe Anicuța și pe soțul ei, Bogdan, i-am întâlnit la Atena, la Festivalul de Fertilitate, alături de medicul lor, Andreas Vythoulkas. Povestea lor, asemenea multor povești cu final fericit este de-a dreptul impresionată. Cumva, asucultându-i pe acești părinți vorbind prinzi credința. Credința care ar trebui să ajungă la toate cuplurile care astăzi doar speră și se roagă pentru o minune.

Primul FIV a fost realizat în Grecia, nu era deschisă clinica din București. A doua procedură a fost făcut însă sub îndrumarea doctorului Vythoulkas, la București. La noi a durat 2 ani fiindcă trebuia să adunăm ovocite de calitate. Eu am rămas însărcinată la 40 de ani. Suntem cei mai fericiți părinți. Este o luptă crâncenă, credeți-mă, merită orice chin financiar sau emoțional, ne-a mai spus Anicuța, mama lui Luca, un copil atât de mulți ani așteptat.

Un sfat pentru toți cei care încă încearcă:

Chiar dacă trauma e imensă, ia o pauză, nu lungă și apoi încearcă. Crezi în Dumnezeu, în medicul tău și o să fie bine. Emoțional este greu, dar alte efecte adverse nu au fost. Un copil este o minune pentru care merită să lupți! Abia așteptăm să o luăm de la capăt. Avem de gând să încercăm din nou. Ne dorim o fetiță. Mai am încă 2 embrioni și probabil o să mai adunăm, ne-a mai mărturisit Anicuța.     

80 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox