Sari la conținut

Părinte: Un copil este o minune pentru care trebuie să lupți!

Pentru unele familii a avea un copil este extrem de simplu. Alții au prea mulți și nu știu cum să-i abandoneze mai repede. Însă, există și unii oameni pentru care dorința de a avea un copil este imensă și neîmplinirea doare. Îngrozitor!

Anicuța și Bogdan, din București, sunt doi oameni care aparent, până acum 2 ani erau împliniți. De ce spun aparent? Ei, bine, sunt un cuplu solid, oameni care se iubesc dar care nu reușeau să aibă copilul lor. Totul până într-o zi când minunea a venit și le-a transformat viața în fericire.

Dorința de a avea un copil a început la 5 ani de la căsătorie, noi fiind căsătoriți de 20 de ani. Am fost la diferite clinici în București, la mulți medici, însă fără niciun rezultat. Nu mergeam unde trebuia: la medicul specialist în infertilitate. Nereușind nimic, am luat o pauză. Psihic eram amândoi epuizați de atâtea încercări și speranțe deșarte. Dar, acum 2 ani, am văzut un reportaj la televizor cu medicului Andreas Vythoulkas, specialist în infertilitate. Paradoxal, exact atunci și mama văzuse acea emisiune.  Am decis să ne programăm. Ne-a spus să stăm liniștiți că se va rezolva. Am început cu un set de analize, iar la al doilea embritransfer a ieșit minunea, ne-a povestit Anicuța, una dintre mămicile care astăzi sunt fericite.

Pe Anicuța și pe soțul ei, Bogdan, i-am întâlnit la Atena, la Festivalul de Fertilitate, alături de medicul lor, Andreas Vythoulkas. Povestea lor, asemenea multor povești cu final fericit este de-a dreptul impresionată. Cumva, asucultându-i pe acești părinți vorbind prinzi credința. Credința care ar trebui să ajungă la toate cuplurile care astăzi doar speră și se roagă pentru o minune.

Primul FIV a fost realizat în Grecia, nu era deschisă clinica din București. A doua procedură a fost făcut însă sub îndrumarea doctorului Vythoulkas, la București. La noi a durat 2 ani fiindcă trebuia să adunăm ovocite de calitate. Eu am rămas însărcinată la 40 de ani. Suntem cei mai fericiți părinți. Este o luptă crâncenă, credeți-mă, merită orice chin financiar sau emoțional, ne-a mai spus Anicuța, mama lui Luca, un copil atât de mulți ani așteptat.

Un sfat pentru toți cei care încă încearcă:

Chiar dacă trauma e imensă, ia o pauză, nu lungă și apoi încearcă. Crezi în Dumnezeu, în medicul tău și o să fie bine. Emoțional este greu, dar alte efecte adverse nu au fost. Un copil este o minune pentru care merită să lupți! Abia așteptăm să o luăm de la capăt. Avem de gând să încercăm din nou. Ne dorim o fetiță. Mai am încă 2 embrioni și probabil o să mai adunăm, ne-a mai mărturisit Anicuța.     

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel