Perfida BOALĂ care l-a măcinat pe marele comentator sportiv Cristian Ţopescu

Perfida BOALĂ care l-a măcinat pe marele comentator sportiv Cristian Ţopescu
Perfida BOALĂ care l-a măcinat pe marele comentator sportiv Cristian Ţopescu

Moartea lui Cristian Ţopescu a lăsat un mare gol în sufletele românilor. Era un jurnalist extrem de apreciat, iar vocea sa inconfundabilă a făcut istorie. Avea o voce bândă, caldă, jongla cu vorbele, reuşea să te capteze, te fascina cu poveştile lui.

În ziua de 15 mai 2018, Cristian Ţopescu şi-a luat adio de la viaţă, pe un pat de spital, în urma unor complicaţii apărute din cauza bolii perfide de care suferea.

Fostul comentator sportiv avea 81 de ani, suferea de diabet şi fusese internat la spitalul Elias din Capitală, în urmă cu o săptămână.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, Silvius Negoiţă, decesul fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu a survenit ieri, în jurul orelor 16.00, după ce starea sa s-a înrăutăţit.

Diabetul este o tulburare a organismului asociată cu o glicemie peste limitele normale. Boala afectează toate categoriile de vârstă şi este considerată una dintre cele mai grave afecţiuni cronice, din perspectiva faptului că nu există un tratament care să o „vindece”, ci doar metode care o ţin sub control şi îi opresc evoluţia, la care se adaugă şi o serie de alte complicaţii la nivelul ochilor, inimii, rinichilor şi de ordin neurologic.

Cauzele diabetului sunt diverse, de la moştenire genetică, la un stil de viaţă dezordonat, sedentarism, dar şi un consum exagerat de alimente hipercalorice cu un conţinut bogat de zahăr.

Diabetul afectează astăzi 1 din 10 români, iar controlul periodic al glicemiei nu este singurul test de care trebuie să se preocupe bolnavii. Pacienţii care suferă de această afecţiune trebuie sa discute permanent atât cu diabetologul, cât şi cu medicul oftalmolog, cardiolog şi nefrolog, pentru a preveni multiplele complicaţii asociate cu această boală.

Sursa foto: Digi Sport

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook