Sari la conținut

Pisica, doctorul care îți „toarce” toate durerile: de la stres, boli cardiovasculare sau ginecologice la hipertensiune sau dureri de cap

risc de boala pentru proprietarii de pisici
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Pisica, doctorul care îți „toarce” toate durerile: de la stres, boli cardiovasculare sau ginecologice la hipertensiune sau dureri de cap.

Un animal de companie este de mare ajutor atunci când vrei să gândești pozitiv sau vrei să îti distragă atenția de la durere, fără a fi nevoie de medicamente.

Pisicile, de exemplu, pot fi bune pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de beneficiile pe care le aduc o pisică sau un câine la casa lor, mai ales când este vorba de anxietate și stres.

Și mulți proprietari de pisici cred că animalul lor de companie are puteri vindecătoare. În oamenii veseli și de succes, pisica provoacă emoții pozitive. Atunci cand o pisica se alinta de picioarele tale, nu își arată doar că te iubește. Sau că  vrea ceva de la tine. Îți împărtășește, deasemenea, și din magia ei.

La polul opus, oamenii care alungă pisica ce li se gudură la picioare, blochează energiile pozitive care încearca să fie transmise. Pisica are darul de a proteja casa și familia de spiritele rele

Ideea că pisica este doar o vânătoare de șoareci vie e total greșită. Ar trebui să știi că acest animal magic are un sistem unic de bioenergie.

Felinele au puteri „vindecătoare”

O pisică poate intra în rezonanță cu câmpul bio uman, efectuând corectarea, hrănirea și, uneori, restaurarea acestuia.

Probabil ai auzit despre abilitatea lor de a „vindeca” durerile de cap sau de a scădea stresul din viața oamenilor care au grijă de ele. Pisica ta va încerca sa se culce pe locul dureros și, după un timp, durerea ta se va domoli și vei începe să te simți mai bine.

  • Femelele vindecă mai bine afecțiunile sistemului nervos și ale organelor interne. Motanii sunt mult mai talentați când vine vorba despre artroză și spondiloză.
  • De departe, pisicile sunt considerate cele mai populare animale domestice, cu puteri „vindecătoare”. În momentul în care stabilești relații de încredere și iubire cu pisica ta, atunci animalul este capabil să identifice problemele tale de sănătate.
  • Pisica se așează pe locul cu durere, toarce, îl încălzește și disconfortul cedează. În situații grave, pisica poate sta cu orele lângă bolnav.

Studiile arată că iubitorii de pisici merg la medic de cinci ori mai rar față de cei care nu dețin o pisică.

  • Este suficient să spunem că torsul pisicilor este și o terapie (sunică); toarcerea este mai puternică decât terapia cu ultrasunete (pisica însăși toarce pentru a se vindeca, pe lângă toarcetul de plăcere).
  • Banda de frecvență a toarcerii (25 – 50 Hz, cu vârfuri de până la 150 Hz) întărește oasele, îmbunătățește circulația cerebrală, stabilizează tensiunea arterială și ritmul cardiac.

Pisicile sunt incredibil de sensibile la oameni. Ele simt durerea/afecțiunea de care suferă stăpânul lor, cum ar fi:

Pisica, doctorul care îți „toarce” toate durerile: 1. Hipertensiune și dureri de cap

Potrivit bioenergeticienilor, atunci când pisica se așază pe capul stăpânului, ar putea fi un semn că are hipertensiune sau dureri de cap. Dacă felina se pune pe omoplat sau umărul stâng, ar semnala probleme cu inima. Dacă se culcă pe spate, „simte” afecțiunile renale, iar pe picioare –  tensiune scăzută sau răceală.

2. Maladii gastrointestinale

Prezența acestui animal de companie în casa ta este benefică și pentru digestie. Felinele cu blană scurtă sau fără blană sunt indicate în tratarea afecțiunilor gastrointestinale și ale sistemului urinar.

Pisica, doctorul care îți „toarce” toate durerile: 3. Afecțiuni cardiovasculare

Aceste simpatice animale de companie te salvează de atacuri de cord și crize hipertensive. Ele chiar pot avertiza despre apariția acestor crize.

Este bine știut faptul că felinele încep să se gudure atunci când ești foarte agitat sau tensionat. Astfel, o pisică ar reduce infarctul miocardic repetat.

Bolnavul care a suferit un atac își poate normaliza tensiunea și pulsul prin mângâierea pisicii preț de câteva minute.

4. Alungă energiile negative

Pisica simte energiile negative și reacționează ca atare. Atunci când pisica simte spiritele în casă, primul lucru pe care îl face este să le urmeze pentru a le afla intențiile.

Pentru a se asigura că acele entități astrale nu le amenință teritoriul, pisica va face orice posibil să le alunge. Dacă acest lucru nu este posibil, felina va bloca entitatea cu energia sa pozitivă și o va conduce afara din casă.

Pisica, doctorul care îți „toarce” toate durerile: 5. Stres și oboseală

Pisicile pot înlătura stresul, oboseala, migrenele, nervozitatea, agitația etc. Cele cu blană lungă sunt văzute ca niște psihoterapeuți și neuropatologi excelenți (pisicile siberiene, de Angora, persiene, birmaneze, norvegiene). Ele combat insomnia, irascibilitatea, depresia șamd.

6. Barometrul bunăstării personale

O pisică este un senzor de înaltă tehnologie cu care îți poți restabili nivelul de bunăstare. Dacă totul este normal, indicatorul pufos este și el calm, are grijă să își mențină blana curată, are un apetit bun și doarme mult.

Dacă nivelul tău de bunăstare scade, devine nervoasă, îi scade pofta de mancare, își neglijează obiceiurile de igienă obișnuite, reflectând ceea ce este în neregulă cu noi.

Pisica, doctorul care îți „toarce” toate durerile: 7.  Tratarea articulațiilor și a bolilor ginecologice

Terapia felină este deosebit de eficientă pentru tratarea articulațiilor și a bolilor ginecologice. Femeile pot pur și simplu să aseze pisica pe burtă, mângâind-o timp de aproximativ douăzeci de minute, pentru a avea un efect terapeutic.

Mângâierea blănii pisicii, ca și terapie, îmbunătățește circulația sângelui și regenerează țesuturile. Masajul pe care pisicile il fac cu unghiile actioneaza de fapt asupra punctelor reflexe, asemanator cu acele de acupunctura.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: