Sari la conținut

Plante pentru potență recomandate de medici. ”Toate sunt accesibile ca preţ  şi la îndemână”

tinctura pentru cancer
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tinctura care poate reduce riscul de a face cancer

Din cuprinsul articolului

Plante pentru potență. Din punct de vedere clinic, impotenţa  este în general însoţită de un tablou clinic complex în care se regăsesc simpotme precum instabilitatea emoţională, iritabilitate, pieredei de memorie, lipsă capacităţii de concentrare, insomnie, oboseală fizică şi, uneori, dureri localizate.

Acolo unde pastila albastră „a fericirii” face minuni îşi pot găsi locul şi produsele naturale, de multe ori mai eficiente şi mult mai ieftine decât medicamentele. Medicul specialist în medicină de familie şi apifitoterapie Liana Strâmb, din Satu Mare, face câteva precizări importante legate de cum se pot folosi plantele, mierea şi uleiurile volatile pentru tratarea impotenţei şi stimularea apetitului intim care scade odată cu vârsta.

„Printre plantele folosite în stimularea apetitului intim se află ţelina – din care se pot prepara sucuri, scorţişoara – cinci-zece grame de scorţişoară zilnic adăugate în vinul roşu, condimentele iuţi, în special ardeiul iute, seminţele precum nucile, alunele şi migdalele. Se pot face cure de patru, şase săptămâni cu următoarele reţete: 200 de mililitri de morcoci plus 140 de mililitri de ţelină şi 60 de mililitri de pătrunjel sau mai putem face următoarea combinaţie: 300 de mililitri de cartof plus suc de ardei în cantităţi folosite în fucţie de toleranţa fiecăruia”, explică medicul specialist Liana Strâmb.

De asemenea şi produsele pe bază de polen sunt indicate în tratarea impotenţei. „Polenul în cantităţi între 15 şi 20 de grame pe zi produce o stare de euforie şi excitare cu efect specific asupra testiculelor, activând şi procesul de speramatogeneză prin acţiune benefică. Lăptişorul de matcă, care normalizează funcţia glandei suprarenale producătoare de hormoni sexuali masculini, conţine acetilcolină, mediator chimic ce produce vasodilataţie, fenomen indispensabil erecţiei peniene”, mai explică medicul.

Plante pentru potență

În tratamentele cronice de prostată se poate folosi veninul de albine şi propolisul, care constituie, la rândul lui, un bun mijloc de trezire a libidoului diminuat. Veninul de albine duce la retragerea inflamaţiei prostatei, care are ca efect reducerea volumului glandei şi, deci, suprimarea durerilor, favorizând erecţia. Este bun şi în tratarea sterilităţii, iar în 80-90 la sută din cazuri îşi dovedeşte eficienţa.  În fitoterapie, adică în tratarea impotenţei cu ajutorul plantelor, medicul specialist recomandă următoarele reţete:

„Se poate administra zilnic 30 de grame de panax ginseng, se poate face o infuzie de florescenţă de morcov, la 5 grame de plantă se pun 250 de mililitri de apă, tinctură din rădăcina de Brânca Ursului – zece picături pe zi, are efect afrodisiac prin vasodilataţie periferică cu acţiune directă pe aparatul genital al femeilor, dar şi al bărbaţilor. Se mai poate folosi Tinctură de Coriandru pentru persoanele care suferă de impotenţă pe fond emoţional. Toate sunt accesibile ca preţ  şi la îndemână „, precizează medicul Liana Strâmb.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel