luni, octombrie 25, 2021

Cazul Violetei Vinogradof a fost unul intens mediatizat, încă de când fusese diagnosticată cu cancer. Violeta a avut norocul de a intra în legătură cu o doamnă deosebită, Otilia Caloian, care conduce o

fundație de într-ajutorare și care a făcut tot ce i-a stat în putință să o ajute.

Violeta a legat prietenii și părea că soarele ieșise și pe strada ei, o femeie greu încercată de viață, care își crescuse singură trei băieți, dintre care unul, mezinul, autist.

Fundația a strâns bani pentru a-i reface casa ce îi arsese într-un incendiu, dar nu au fost suficienți, ca să poată termina căsuța . Însă echipa emisiunii ”Visuri la cheie” le-a readus zâmbetul și speranța, dar Violeta a apucat să se bucure doar o lună.

Femeia s-a stins din viață în luna octombrie, răpusă de cancer de col uterin. Fiii

săi au rămas singuri și trăiesc doar din alcații, iar povestea familiei Vinogradof a impresionat o țară întreagă.

Violeta adeseori declarase că nu crede în visuri, iar surpriza de care a avut parte, dar și mobilizarea oamenilor au impresionat-o profund și au reușit să îi aducă o mulțumire sufletească, în ultima sa lună pe pământ. Aceea că fiii săi nu vor rămâne pe drumuri.

Cea mai frecventă cauză a cancerului de col uterin este infecția cu HPV (HPV = Human Papillomavirus, care este cauza apariției verucilor – negi, inclusiv a celor genitali și poate determina modificări canceroase

la nivelul cervixului uterin). Pe lângă aceasta, cancerul cervical poate fi cauzat și de anomaliile celulare apărute la nivelul colului uterin, printre care diferite mutații care favorizează apariția celulelor anormale.

Nu amânați examenul ginecologic anual și testul Babeș-Papanicolau!

Ultimele stiri