Greșeala pe care o fac toți bărbații când cumpără prezervative

Greșeala pe care o fac toți bărbații când cumpără prezervative
Greșeala pe care o fac toți bărbații când cumpără prezervative

Prea lung sau prea scurt, prea strâmt sau prea larg, un prezervativ nepotrivit poate nu doar să alunece sau să se rupă, favorizând bolile transmisibile pe cale sexuală, dar şi să reducă considerabil plăcerea în timpul actului sexual, potrivit unui studiu.

Cercetătorii de la Institutul Kinsey din cadrul Universităţii Indiana (Statele Unite ale Americii) au analizat chestionarele completate de 436 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 67 de ani. Voluntarii, recrutaţi cu ajutorul site-ului unui distribuitor de prezervative, au declarat că au folosit prezervative pentru a întreţine relaţii sexuale în precedentele trei luni.

Potrivit cercetătorilor, aproape jumătate dintre respondenţi (44,7%) au raportat că au trăit experienţa neplăcută a folosirii unor prezervative nepotrivite. Utilizatorii unor prezervative nepotrivite se confruntă cu un risc de 2,5 ori mai mare ca aceste mijloace de protecţie să alunece sau să se rupă şi cu un risc de 5 ori mai mare de a suferi diverse iritaţii la nivelul penisului.

Ei se confruntă, totodată, cu un risc de două ori mai mare de a avea probleme de erecţie sau dificultăţi (sau partenerele lor) de a ajunge la orgasm. În plus, există un risc de două ori mai mare ca prezervativul să alunece înainte de sfârşitul actului sexual.

Studiul, al cărui neajuns este faptul că a fost realizat pe baza declaraţiilor unor voluntari, a demonstrat, totuşi, necesitatea implementării unor „mesaje sanitare”, pentru a determina bărbaţii să îşi aleagă prezervativele cu mărimea cea mai potrivită, au explicat autorii Richard Crosby şi Bill Yarber.

Bill Yarber a declarat, într-un podcast (http://podcast.bmj.com/sti), că fabricanţii de prezervative ar trebui să redenumească cea mai mică mărime cu sintagma „large” (mare), apoi mărimea medie cu sintagma „extra large” etc. „Bărbaţii nu vor dori să cumpere prezervative marcate «small» (mic) sau «extra small»„, a adăugat el.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox