duminică, iulie 3, 2022

Prima tabără gratuită din România pentru copiii cu probleme de greutate, care îi ajută să slăbească într-un mod sănătos, este organizată de o platforma de sănătate pentru familiile cu copii supraponderali, bazată pe un program de inteligență artificială (AI).

Wello Camp se va desfășura în localitatea Vârtop, județul Bihor, în perioada 18 august – 1 septembrie 2019 și este organizată alături de Kaufland, partener unic al taberei, și cu implicarea medicului specialist în diabet și nutriție Simona Tivadar.

Te-ar mai interesa: Colesterolul marit: Cresterea se poate preveni?...

Prin această tabără, Wello își propune să familiarizeze copiii cu un comportament de viață sănătoasă, prin noțiuni de nutriție, mișcare și consiliere pentru stabilirea unui echilibru emoțional, pe care să le mențină odată reveniți acasă.

„Problemele de greutate ale copiilor au la bază factori multipli care derivă din cauze genetice, metabolice, lipsa efortului fizic și alimentația necorespunzătoare, dar și din comunitatea în care aceștia cresc.

La Wello Camp powered by Kaufland ne propunem să îi ajutăm pe copii identificând și rezolvând cât mai multe dintre cauzele problemelor de greutate cu care se confruntă. Și pentru că, de regulă, copiii nu decid singuri în privința alimentației și a activității fizice și nici nu pot fi responsabilizați fără ajutorul comunității, tabăra, ca și platforma Wello, îi va implica în mod direct pe părinți, care vor participa și ei la anumite activități, astfel încât să reușească să mențină stilul de viață sănătos și acasă”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.

Te-ar mai interesa: Doliu în România! Un fost fotbalist și-a pus subit...

În prezent, 1 din 3 copii cu vârste între 6 și 18 ani din Europa sunt supraponderali sau obezi, iar România are a doua cea mai mare rată de obezitate în rândul copiilor. Până în 2025, peste 70 de milioane de copii din Europa vor avea probleme de greutate, potrivit estimărilor World Health Organisation.

„Ne-am alăturat celor de la Wello Camp într-un proiect inedit, care vine în sprijinul familiilor din România pentru a sedimenta principiile unui stil de viață sănătos, prin educarea cu privire la o alimentație corectă, susținerea mișcării și a activităților sportive, dar și ghidarea către găsirea echilibrului emoțional.  Promovarea unui stil de viață sănătos este parte din strategia Kaufland România de responsabilitate socială și ne implicăm constant pentru a avea comunități mai sănătoase și implicit, mai fericite”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Te-ar mai interesa: Este postul INTERMITENT o metodă de slăbit? Răspun...

La prima ediție Wello Camp powered by Kaufland vor putea participa 60 de copii cu probleme de greutate, cu vârste între 7 și 15 ani, alături de părinții lor, care provin din familii cu situații materiale precare. Înscrierile la Wello Camp powered by Kaufland pot fi făcute până la data de 31 iulie 2019 pe pagina web a taberei la secțiunea Înscrieri, iar copiii admiși vor fi anunțați la 1 august.

Te-ar mai interesa: ”Demonii” care ne OTRĂVESC creierul. Vlad Ciurea :...

În cadrul taberei, copiii participanți vor fi sprijiniți să facă mișcare într-un mod distractiv și să creeze obiceiuri de bază pentru o alimentație sănătoasă, să își crească stima de sine, să își recâștige echilibrul emoțional și vor fi ajutați în demersul de integrare socială.

Printre activitățile propriu-zise la care vor participa se numără: plimbări în natură și diferite jocuri outdoor (muddy day, waterslide, adventure day etc.), focuri de tabără, practicarea diferitelor sporturi (yoga, echitație, hicking, fotbal, baschet, escaladă, înot), programe de nutriție și de dezvoltare personală adaptate vârstei.

Te-ar mai interesa: Oamenii puternici sunt incomozi. Lidia Fecioru spu...

„La Wello Camp powered by Kaufland le vom arăta participanților cât de simplu poate fi ca o familie să trăiască sănătos, să adopte un regim alimentar sănătos, să facă mișcare, iar în tot acest timp să se distreze. Copiii vor beneficia de un mare avantaj: schimbarea comportamentului și a gândirii cu privire la mâncare și mișcare, iar părinții vor învăța metode pentru a-i sprijini să reușească”, spune Sveatoslav Vizitiu.

Atât părinții, cât și copiii vor putea accesa ulterior platforma Wello pentru a-și monitoriza progresul și a menține un stil de viață sănătos pentru întreaga familie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private