joi, august 18, 2022

Primele simptome sarcină. În primele zile ale sarcinii, înainte de a avea orice alt indiciu (în afară de intuiție, desigur!) că ești însărcinată, este posibil ca organismul să îți trimită un mesaj: sângerarea de implantare.

Te poate deruta și face să crezi că este fie menstra, fie un avort spontan. De cele mai multe ori nu este nici una, nici alta. Sângerarea de implantare este semnul că o sarcină se desfășoară normal. Dar, pentru că poate avea loc în exact perioada în care ar trebui să ai menstră, te poate deruta. Iată ce trebuie să știi despre sângerarea de implantare.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, ne-a explicat ce înseamnă, de fapt, sângerarea de implantare.

Ce este și de ce se întâmplă?

După ce un ovul este fertilizat în trompa uterină, embrionul se deplasează spre uter pentru a se atașa. În timpul procesului de implantare în căptușeala uterină interioară, unele vase de sânge de la acest nivel se pot rupe, provocând sângerări. Sângerarea de implantare este una ușoară sau pur și simplu doar o pată.

Primele simptome sarcină

Când apare

Nu există o dată exactă la care femeia să înceapa să observe că este însărcinată. Însă sângerarea de implantare poate fi certitudinea. Potrivit specialiștilor, această sângerare are loc după șase până la 12 zile de la fertilizare.
Dacă ai rămas însărcinată imediat după începerea perioadei de ovulație, sângerarea de implantare poate avea loc cu o zi sau două înainte de data menstrei (acesta este și motivul pentru care atât de multe femei cred că respectiva sângerare este de fapt menstră). O astfel de sângerare ușoară poate totuși să apară oricând în primul trimestru.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Cât de frecventă este?

Sângerarea de implantare este, cum spuneam, semnul că sarcina evoluează bine. Aceasta se manifestă la aproximativ 25% din sarcinile în stadii incipiente. Una din patru femei va prezenta sângerări de implantare în primele câteva zile sau săptămâni de sarcină, arată cercetările.

Care sunt simptomele sângerării de implantare?

Deși se poate întâmpla chiar înainte sau aproximativ în același timp cu menstra, sângerarea de implantare va arăta și se va simți ușor diferit față de menstră. În primul rând pentru că este o sângerare ușoară. Atât de ușoară încât nu va umple un tampon. În plus, sângele nu va fi neapărat roșu aprins, putând să fie de un roz deschis sau maroniu. Alte simptome ale sângerării prin implantare pot include crampe ușoare sau simptome ale sarcinii timpurii cum ar fi greață, dureri de spate, sensibilitate la nivelul sânilor și dureri de cap.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

Câte zile durează

Sângerarea prin implantare poate dura câteva zile, în funcție de cât durează menstra în mod normal. Totuși, nu va fi la fel de intensă ca aceasta. Culoarea și volumul sângerării de implantare o vor diferenția clar de menstră. Și, da, acesta este un bun moment pentru a face testul de sarcină, dar un rezultat sigur vei avea peste o săptămâna de la sângerarea de implantare.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private