luni, februarie 6, 2023

Aeroportul internațional „Traian Vuia” din Timișoara a devenit prima aerogară din țară care a implementat un serviciu de prim ajutor integrat, prin montarea a două defibrilatoare semi-automate externe.

În cazul unui stop cardiac, timpii de intervenție sunt mult reduși, iar șansele la viață a pacientului cresc. Echipa medicală a aeroportului a fost deja instruită să intervină, însă de astfel de sesiuni de pregatire vor beneficia inclusiv pasagerii!

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 3 alimente care te ajută atunci când...

Doar 2 din 10 români ştiu să acorde primul ajutor

Două defibrilatoare externe au devenit funcționale în Aeroportul Internațional Timișoara, iar echipa medicală de aici, instruită să le folosească. În afara spitalului, șansele de supraviețuire ale celor care suferă un stop cardio-respirator sunt sub 5%. Doar 2 din 10 români ştiu să acorde primul ajutor.

Statisticile spun că în fiecare minut șansele de supraviețuire ale unei persoane afectate scad cu 10% dacă nu se intervine cu măsurile de prim ajutor. Defibrilarea automată plus masajul cardiac schimbă complet lucrurile, șansele la viață ale unei victime fiind mai mari cu aproximativ 50 – 70%.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului: ̶...

”Vor urma şi campanii în aeroport de instruire a populaţiei, astfel că orice om care ajunge în această locaţie să poată să o facă fără nicio problemă,” a declarat Cristian Ghița, voluntar paramedic, pentru observatornews. 

Fiecare defibrilator a costat 3.000 de euro. În Timişoara, în cadrul proiectului DefibSave, vor fi amplasate încă trei astfel de aparate, în zone aglomerate.

Te-ar mai interesa: Nu neglijați aceste simptome! Pot anunța prezența ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private