sâmbătă, aprilie 1, 2023

Primul ajutor în caz de infarct. Infarctul apare atunci când fluxul de sânge care transportă oxigenul către inimă este blocat parţial sau total, ceea ce duce la privarea de oxigen a muşchiului inimii.

Cunoscut şi sub denumirea de infarct miocardic, atacul de cord este o afecţiune ce apare pe neaşteptate şi care cauzează, în cele mai multe cazuri, decesul.

Simptomele unui atac de cord apar abia dupa 3 ore de la declanşarea acestuia, de aceea este vital să se intervină cât mai repede pentru a creşte şansele de supravieţuire.

Te-ar mai interesa: Darurile runelor pentru săptămâna 3-9 aprilie 2023...

Iată care sunt manifestările observate în rândul persoanelor care au suferit un atac de cord:

– senzaţie de apăsare în piept
– senzație de greață
– dificultăți de respirație
– durere excesivă în piept
– palpitații
– durere în partea superioară a abdomenului
– senzație de neliniște în brațe, obraji, gât, dinți
– ameţeală şi stare de confuzie generală
– leşin
– transpirație excesivă

Primul ajutor în caz de infarct

Dacă veţi avea ghinionul să fiţi victima unui infarct miocardic şi să nu aveţi în preajmă pe nimeni care să vă sară în ajutor, trebuie să ştiţi că există câteva măsuri, care, dacă sunt aplicate corect, vă pot asigura supravieţuirea până în momentul în care va ajunge echipa medicală.

Te-ar mai interesa: Simptomele și cauzele circulației deficitare în or...

Sfaturi de prim-ajutor care vă pot salva viaţa în caz de de atac de cord:

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să sunați la 112 și să chemați ajutor; pânî la spsirea medicilor trebuie să vă relaxaţi corpul; în niciun caz nu trebuie să faceţi efort fizic sau să vă agitaţi. În timpul atacului de cord, corpul trebuie să fie întins, iar picioarele trebuie să fie ridicate.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui chirurg oncolog: aceste 4 simpt...

2. Dacă prezentaţi simptome specifice infarctului, luaţi o aspirină de 325 mg, deoarece este cunoscut faptul că aceasta menține fluxul de sânge și reduce formarea de cheaguri. În loc să înghițiţi comprimatul, mestecaţi-l încet.

3. Dacă sunteţi la volan, chiar dacă spitalul este în apropiere, trageţi pe dreapta cât mai repede, deoarece în orice moment vă puteţi pierde cunoștința.

Te-ar mai interesa: Medic: acestea sunt 5 semne cheie ale demenței „de...

4. Nu mâncaţi şi nu beţi nimic în timpul unui infarct.

5. Încearcaţi să scădeţi temperatura corpului, așezând o cârpă umedă sub axile.

Odată ce bătăile inimii au ajuns la un ritm constant, este recomandat să vă relaxaţi și să respiraţi aer cât mai proaspăt, deoarece corpul are nevoie de foarte mult oxigen.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private