joi, iunie 24, 2021

Cercetătorii au dezvoltat primul vaccin anti-COVID împotriva noilor variante ale coronavirusului. Serul neutralizează două variante de interes, asociate cu o contagiozitate mai mare și un pericol crescut

pentru oameni, spre deosebire de varianta originală.

Moderna anună că a optimizat cu succes serul anti-COVID original. Acesta este primul vaccin adaptat pentru eliminarea variantelor noi de coronavirus și, de asemenea, a neutralziat cu succes tulpinile sud-africană și braziliană, scrie The Guradian, citat de Antena 3.

Rezultatele unui studiu restrâns au arătat că serul este eficient împotriva celor două noi variante de COVID şi va putea fi lansat în viitorul apropiat.

Moderna a anunțat rezultatele miercuri, cu precizarea că este vorba despre informații de bază din analiza mostrelor de sânge din recoltate de la

persoane care au primit o a treia doză Moderna.

Cum este vaccinul eficient împotriva noilor variante ale coronavirusului?

Cercetătorii au testat atât vaccinul standard, cât şi versiunea optimizată a acestuia pe persoane deja imunizate cu ambele doze. Douăzeci de adulți au fost recrutați pentru fiecare ramură a studiului, în total fiind vorba despre 40 devoluntari.

După două săptămâni de la administrarea celei de-a treia doze, Moderna a spus că atât serul standard, cât şi versiunea optimizată au dus la creșterea anticorpilor în sânge într-o măsură ce poate neutraliza cele două noi

variante SARS-CoV-2.

Vaccinul modificat – numit mRNA-1273.351 şi conceput în mod special pentru a combate variantele apărute în Africa de Sud şi Brazilia, a produs niveluri mai mari de anticorpi neutralizanți decât cea de-a treia doză a vaccinului standard, numită mRNA-1273.

Compania americană susține că au apărut puține efecte secundare în urma administrării vaccinurilor iar cele raportate au fost ușoare.

Moderna a mai anunțat că realizează un studiu în care oamenii primesc un amestec din booster-ul standard şi vaccinul modificat.

Alte companii farmaceutice vor optimiza propriul

ser anti-COVID

Pfizer și AstraZeneca sunt alte două companii ce vor optimiza serul anti-COVID pentru eliminarea noilor variante ale coronavirusului.

 

Ultimele stiri

Parteneri