Sari la conținut

Prof. Dr. Mircea Beuran: primele semne ale apariției cancerului

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentele care duc la apariția cancerului

Cancerul de stomac se dezvoltă atunci când celulele din orice parte a stomacului cresc și se divid anormal. Tumorile pot începe oriunde în stomac, dar cele mai multe încep în țesutul glandular de pe suprafața interioară a stomacului. Acest tip de cancer este un adenocarcinom al stomacului (cancer gastric).

Tipurile rare de cancer de stomac includ carcinoamele cu celule mici, limfoamele, tumorile neuroendocrine și tumorile stromale gastrointestinale.

Cancerul de stomac este un cancer relativ , cu toate acestea numărul persoanelor diagnosticate a scăzut.

Semne și simptome ale cancerului de stomac

  • o senzație dureroasă sau de arsură în abdomen
  • arsuri la stomac sau indigestie (dispepsie)
  • un sentiment de sațietate, chiar și după o masă mică
  • greață și/sau vărsături
  • pierderea poftei de mâncare și/sau pierderea în greutate
  • umflarea abdomenului
  • oboseală sau slăbiciune inexplicabilă
  • sânge în vărsături
  • fecale de culoare neagră.

Prof. Mircea Beuran: Incepi cu durerile care sunt legate de masa

„Ulcerul este o boala clinic. Incepi cu durerile care sunt legate de masa. Deci unul ulceros la nivel de duoden il doare si stie ca durerea este de la ulcer, manaca si se liniștește. Un ulceros care este pe stomac il doare, mananca de foama dupa care varsa pentru ca alimentul ii da durerea si mai mare se secreta acid clorhidric, care irita ulceratia. Ii recunoastem pe unii de ceilalți, ulcerosul gastric este un tip slab. Ulcerosul de duoden este gras pentru ca durandu-l mananca intruna”, a explicat doctorul Mircea Beuran la România TV.

Citeste si:

„O alta categorie de suferință este legată de faptul ca pacientul in afara de faptul ca are dureri, are greață senzația lui de foame se transforma in neputința de a duce bolul mai departe. Stomacul întoarce mancarea, poti sa ai in gastrite deudonite, bacteria cautata pentru ca întreține un proces de inflamatie premergator apariției cancerului fie de stomac, fie de duoden. Poti sa ai o suferinta in care incepi sa scazi in greutate. N-ai dureri, dar nu mai similiezi, nu ai randament la munca nu mai poti sa te concretrezi, poate sa fie un cancer gastric, de pancreas, de colon se pot lega cu tulburări de tranzit”, a explicat Mircea Beuran.

Potrivit medicului alimentaţia sanatoasa trebuie sa fie un aliat al sanatatii.

„Lucrul acesta trebuie sa-l deducem din următoarele lucruri: ce s-a intamplat in alimentatia noastra tarditionala? pai in primul rand, ne-au invadat alimentele care sunt industrializate si confectionate in regimul fast-food. MC-urile, fast-food-urile, mancarea conservata, aditivii din mancare”, mai spune medicul.

De asemenea, profesorul Mircea Beuran spne că oamenii au nevoie să mănânce din toate alimentele, inclusiv carne.

„Nu sunt de parerea celor care mediaza sa mananci sau sa nu mananci carne. Ai nevoie sa mananci aceasta proteina. Carnea de pasare este recunoscuta ca este buna, acuma daca judecam ca procentul cel mai mare de carne de pasare sau de porc sau de vita provine din zone industriale unde aceste animale sau pasari mananca concentarte, primesc antibiotice, sunt vaccinate, au hormoni de crestere. (…) Cea mai bună carne este cea de la animale crescute în gospodărie”, mai spune Mircea Beuran.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.