vineri, iunie 2, 2023

Prof. Gabriel Prada a vorbit în cadrul rubricii Sfat de Sănătate, de la Antena 3, despre cele trei prafuri albe care pot duce la cancer. Este vorba despre făină, zahăr şi sare.

„Există mai multe tipuri de alimentaţie pentru vârstnici. De multe ori, se confundă vârsta cronologică cu vârsta biologică. Practic, noi când ne referim la alimentație trebuie să ținem cont de nevoile biologice ale persoanelor respective, nu de vârsta în sine.

Te-ar mai interesa: Cancerul la gât poate fi provocat de un virus. Pet...

Noi trebuie să ne gândim că alimentația este foarte important să fie corelată cu nivelul nostru de activitate, adică să mâncăm atât cât și consumăm. Așa apare și obezitatea.”, a spus prof. Gabriel Prada, luni, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea.

„Acum, în epoca modernă au început să primeze caloriile. Ele sunt concentrate în dulciuri. Poate să apară şi obezitatea şi tot felul de probleme de sănătate.


Cele trei prafuri albe care pot duce la cancer

Cele trei prafuri albe care pot duce la cancer sunt făina, zahărul şi sarea. Există şi trei principii alimentare – proteine, lipide şi glucide. Nu toate proteinele pot fi sintetizate. Cel mai frecvent se trece de la glucide la lipide. Aici este mare problemă.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune pentru copii. Orice ma...

La vârstnici apare şi metabolismul încetinit. Nu se ştie de ce. Se consideră a fi normal pe la 80-85 de ani să se vadă o scădere semnificativă a ratei metabolice.

Totodată, mai scade şi capacitatea de a face efort. Există şi o serie de afecţiuni care scad această capacitate, precum modificări degenerative articulare, gonartroză, artroza genunchiului sau a şoldului.

Obezitatea nu este un factor cauzal, adică să nu înţelegem greşit că obezitatea duce la cancer. Dar această obezitate este însoţită de o serie de modificări care pot să favorizeze apariția anumitor tipuri de cancer.

Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...

La vârste înaintate apare o scădere a masei musculare scheletice. Ea se numește în limbaj științific sarcopenie.

Aceasta se produce prin atrofierea sau contracţia muşchilor, deoarece fibrele musculare sunt mai puţine şi mai scurte.

Printre factorii de risc se numără stilul de viaţa sedentar şi dieta dezechilibrată.

Totodată, obezitatea este şi ea un factor de risc. Acumularea de lipide în celulele musculare reduce sinteza proteinelor în ţesutul muscular.”, a mai spus medicul la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private