miercuri, iunie 3, 2020

Desi multe femei confunda raceala la ovare cu cistita, anexita, pe numele ei stiintific este o afectiune cu o incidenta mult mai mare decat cistita, mai mult de trei sferturi dintre femei suferind de ea la un moment dat.

Raceala la ovare sau Anexita, este o infectie a ovarelor si a trompelor uterine si apare ca urmare a expunerii unei perioade indelungate la frig sau in urma contactului sexual, caz in care ambii parteneri se vor trata. Sunt cazuri insa cand infectia se extinde si la nivelul uterului, purtand numele de metroanexita.

Citește și:

Simptome raceala ovare

Cele mai frecvente simptome ale racelii la ovare sunt durerile resimtite in partea de jos a abdomenului si in spate, dureri ce pot varia de la surde la foarte puternice, caz in care vor iradia si in partea superioara a picioarelor. Pot aparea de asemenea si alte simptome precum scurgerile vaginale, dureri excesive la menstruatie, modificari in ciclul menstrual sau febra. Nu incercati sa va tratati singure chiar daca resimtiti aceste dureri, ele putand fi cauza altor boli precum apendicita, chisturile ovariene ba chiar si ca urmare a constipatiei.

Citește și:

Tratamentul pentru raceala la ovare

Primul pas pe care il faceti cand manifestati simptomele enumerate mai sus este o vizita la medicul ginecolog. Pe langa repaus, tratamentul pentru raceala la ovare implica administrarea de antibiotice care, in cazul in care nu sunt prescrise de medic pot fi periculoase pentru organism. Daca va doriti copii, cu atat mai multa atentie trebuie sa acordati racelii la ovare care netratata, poate duce la infertilitate sau sarcini extrauterine. De asemenea, in cazul in care suferiti de anexita, asigurati-va ca va protejati zona afectata, pastrand mereu o temperatura buna in camera in care dormiti.

Citește și:

Cititi mai mult pe lyla.ro 

Parteneri