Sari la conținut

Rafila anunţă când va începe campania de vaccinare antigripală: Am cerut CNAS să vină cu solicitarea de transfer pentru compensarea vaccinurilor

Ministrul Sanatatii
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că a avut o întâlnire cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în care le-a cerut să facă solicitarea către minister pentru a le putea fi virate sumele pentru compensarea vaccinurilor antigripale.

Ministrul social-democrat a mai spus că din luna septembrie poate începe vaccinarea, fără niciun fel de probleme. „Am avut astăzi o discuţie cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să accelereze acest proces. Noi putem să transferăm fondurile de la Ministerul Sănătăţii către Casa Naţională ca să compenseze aceste vaccinuri, dar trebuie să vină solicitarea din partea Casei ca noi să putem să facem acest transfer.

Chiar astăzi am avut o întâlnire la Ministerul de Finanţe şi le-am cerut explicit acest lucru”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MS când ar putea începe medicii să facă prescripţiile pentru vaccinarea antigripală.

Citeste si:

El a mai spus că nu crede că o să dureze mult procesul de solicitare de către CNAS privind compensarea vaccinurilor. „Nu cred că o să dureze mult. În luna septembrie cred că se poate începe vaccinarea, fără niciun fel de probleme”, a mai precizat Rafila, potrivit News.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.