vineri, martie 5, 2021

CNCAV. Reacțiile adverse pot fi raportate prin e-mail, fax, poștă și chiar prin coduri QR.

După ce Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) a stabilit noi metode de a ține evidența imunizărilor, persoanle are au reacții adverse la vaccin le pot raporta prin e-mail, fax, poștă și online sau prin cod QR.

Potrivit CNCAV, oamenii vor fi informați în centrele de vaccinare despre posibilele reacții adverse și vor fi îndrumați cum să raporteze eventualele probleme. În centrele de vaccinare vor exista, în locuri vizibile, fișe de raportare a reacțiilor adverse, pe care Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) le va centraliza.

Reacțiile adverse pot fi raportate prin e-mail, fax, poștă și chiar prin coduri QR

Fișa se poate descărca și de pe www.anm.ro. Reacțiile adverse pot fi raportate și online AICI. Există și QR-coduri pe fișe și permit raportarea prin scanare. Este câte un cod pentru cadrele medicale și pentru pacienți:

De asemenea, persoanele vaccinate vor putea transmite fișa completată și prin

  • POȘTĂ, către  Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), la adresa: Str. Mr. Ștefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, București, România;
  • FAX: +40 21 316 34 97;
  • E-MAILl: RA.vaccinare.covid@anm.ro

Ultimele stiri

Parteneri