Reguli de aur pentru pacienții cu hipertensiune și diabet zaharat. Ce trebuie să facă neapărat

Reguli stricte, diagnosticul este serios! De cele mai multe ori, în cazul unui pacient cu diabet zaharat de tip 1, hipertensiunea apare după câțiva ani de la instalarea bolii de fond și afectează aproximativ 30% dintre pacienți.

Pe când în cazul unui pacientul cu diabet zaharat de tip 1, hipertensiunea este deja prezentă la momentul diagnosticării diabetului. Datele statistice arată că hipertensiunea afectează cel puțin 60- 65% dintre pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Ce trebuie să facă un pacientul cu diabet și cu hipertensiune:

Medicii spun ca managementul acestor afecțiuni are ca principal obiectiv și obținerea unui stil de viață cât mai corect, evident în afară medicației. Astfel, acești pacienți trebuie să aibă dar mai ales să respecte un regim alimentar. Ei trebuie să reducă consumul de sodiu la 2300 mg/zi și să aibă o dietă bogată în fructe, legume și lactate slabe, cu un conținut scăzut de grăsimi dacă vor să își reducă tensiunea arterială. Să facă sport, sau mișcare fizică care ajută foarte mult. Să nu fie obezi. Este dovedit faptul că scăderea ponderală aduce reale beneficii în control tensiunii arteriale. Să respecte cu strictețe medicația antihipertensivă. De asemenea, foarte important este controlul corect, regulat al glicemiei. Astfel se reduce în mod semnificativ riscul de complicații grave.

Reține! În afara medicație prescrisă de medicul specialist diabetolog și cea dată de cardiolog, un pacient cu hipertensiune și diabet zaharat trebuie să respecte niște reguli strice. Altfel spus, să-și modifice stilul de viață. Să renunțe la fumat, să slăbească, să nu consume alcool și să reducă consumul de sare.

De asemenea, este foarte important ca pacientul diagnosticat cu diabet zaharat să respecte medicația dată de medicul său diabetolog și să-și monitorizeze frecvent nivelul de zahăr din sânge. Numai așa pot ține boala sub control și amâna complicațiile bolii. Medicii atrag atenția asupra faptului că diabetul zaharat de tip 2 este un factor de risc major pentru boala cardiovasculară atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. De asemenea, boala coronariană este principala cauză de deces la pacienții cu diabet zaharat.

Recent Posts

EPISTAXIS – Cum se opreşte sângerarea nazală?

Hemoragia nazală, cunoscută în termeni medicali sub denumirea de epistaxis, nu ar trebui să fie…

3 ore ago

Un virus care provoacă tusea de 100 de zile face ravagii în Europa. Crizele pot duce la ruperea coastelor

O epidemie de tuse convulsivă, cunoscută popular și ca "tusea de 100 de zile", se…

4 ore ago

HOROSCOP luna mai 2024. SCHIMBĂRI MAJORE pentru mai multe zodii

Luna mai 2024 aduce o serie de transformări profunde în vieţile mai multor nativilor, care…

4 ore ago

De ce apare durerea de rinichi? Cel mai bun remediu naturist

Rinichii filtrează la fiecare 30 de minute tot sângele din organism pentru a elimina toxinele și…

5 ore ago

OMS, în alertă! Sirop de tuse pentru copii, cu substanţe toxice

Organizația Mondială a Sănătății are în vedere extinderea alertei medicale referitoare la siropul de tuse…

5 ore ago

Proprietarii de pisici ar fi de două ori mai predispuși să dezvolte schizofrenie. Cum poți evita acest lucru dacă ai o pisică în casă

Potrivit cercetătorilor australieni, proprietarii de pisici au un risc de două ori mai mare să…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Entorsa