Sari la conținut

Renumit medic internațional: aceste patru cauze duc la apariția cancerului în rândul tinerilor

Dr. Bruce Salzberg
Sursă foto: captură ecran CBS News
Dr. Bruce Salzberg despre cauzele apariției cancerului în rândul tinerilor

Există o tendință îngrijorătoare în oncologie. Noile avertismente despre cancerul de colon indică faptul că acesta este în creștere în rândul tinerilor.

„Avem cancer de colon la pacienți mult mai tineri cu vârsta sub 50 de ani”, a spus dr. Bruce Salzberg, care este gastroenterolog.

Experții nu cunosc cauza exactă a acestei creșteri alarmante, dar bănuiesc câțiva factori principali.

„Obezitatea, fumatul, alcoolul, lipsa activității fizice, acestea sunt în mod evident genul de lucruri pe care încercăm să le eliminăm”, a spus dr. Salzburg pentru CBS News.

Atenție la sângerările rectale

În timp ce unii pacienți ar putea să nu vadă niciun simptom, medicii spun că există câteva semne de avertizare la care oamenii ar trebui să fie atenți.

„Numarul unu este sangerarea rectala. Multi pacienti cred ca este vorba despre hemoroizi„, a spus dr. Salzburg.

Importanța colonoscopiei

Asta trebuie diagnosticat de un medic. Oamenii sunt sfătuiți să urmărească alte simptome, cum ar fi durerea abdominală, pierderea inexplicabilă în greutate și modificările obiceiurilor intestinale.

„Acesta este singurul lucru pe care îl spun întotdeauna pacienților mei, mulți pacienți se tem de o colonoscopie, dar le spun că nu trebuie să se teamă. Este într-adevăr o procedură simplă”, a spus dr. Salzburg.

„Și adevărul este că un cancer poate fi prevenit dacă am putea face o colonoscopie și să presupunem că găsim un polip, eliminăm acel polip, ei bine, acel polip nu se mai poate transforma în cele din urmă într-un cancer”.

Societatea Americană de Cancer spune că detectarea precoce pentru toate tipurile de cancer poate îmbunătăți semnificativ șansele de supraviețuire.

colonoscopia
Sursă foto: Proctoline

Ce este colonoscopia?

O colonoscopia este metoda care exploreaza endo-luminal, in timp real, zona anala, rectul, sigmoidul, descendentul, transversul, colonul ascendent, cecul si valva ileo-cecala. De asemena se poate explora si ultima ansa ileala.

Ca si endoscopia tubului digestiv superior, colonoscopia are scopul de a diagnostica, dar si terapeutic:

  • biopsierea,
  • coloratiile intracavitale,
  • polipectomia,
  • hemostaza leziunilor sangerande,
  • mucosectomia,
  • dilatatiile stenozelor,
  • insertia de stenturi in obstructiile critice cu ocluzie intestinala
Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel