Sari la conținut

Risc de holeră la granița României! Cum se manifestă boala

Din cuprinsul articolului

Risc de holeră la granița României! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că holera și alte boli transmise prin apă reprezintă un risc în Ucraina, după distrugerea Barajului Kahovka. Pericolul s-ar putea extinde și la vecinii, inclusiv în România.

Factorii de risc pentru holeră

Carmen Dorobăț, medic infecționist a explicat care sunt simptomele, dar și cum se transmite această bacterie. Într-un interviu acordat în exclusivitatr pentru Realitatea Plus, medicul spune că boala se transmite pe cale digestivă.

Holera se manifestă prin diaree și poate fi asemănată cu o problemă digestivă, afirmă medicul. Pe de altă parte, bacteria poate degenera, iar pacientul poate ajunge chiar și la terapie intensivă.

„Fiecare țară are regulile sale. Holera se transmite digestiv, dar dacă este vorba de o apă în care se face baie, apa pătrunde prin nas sau înghițim, deci ne putem infecta.

Dacă vobim de această alertă de holeră la graniță, ea se manifestă prin diaree. În această perioadă de vară se poate manifesta și în acest fel. Dacă este vorba de sindrom diareic sever, atunci vorbim de internare la terapie intensivă”, a mai declarat la Realitatea Plus Carmen Dorobăț, medic infecționist.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel