marți, octombrie 27, 2020

Este bine cunoscut faptul că mărimea nu contează în viaţa sexuală, însă este importantă durata.

Potrivit unui studiu ştiinţific realizat de “Society for Sex Therapy and Research”, pentru un act sexual ideal sunt necesare între 7 şi 13 minute.

Studiul a analizat, timp de zece ani, calitatea raporturilor sexuale a 50 de voluntari.

Voluntarii au notat gradul de satisfacţie în funcţie de durata actului sexual, din momentul penetrării până la ejaculare, nefiind luat în considerare preludiul.

Citește și:

Majoritatea voluntarilor au apreciat că un act sexual ce a durat între 3 şi 7 minute a fost ”suficient”, iar între 7 şi 13 minute a fost ”satisfăcătoare”. Fără a crea surprize, un act sexual cu o durată cuprinsă între 1 şi 2 minute a fost considerat “frustrant”, în timp ce între 10 şi 30 de minute raportul a fost considerat “prea lung”.

Citește și:

“Cultura populară a întărit, din nefericire, stereotipurile despre activitatea sexuală. Astfel, mulţi bărbaţi şi multe femei au fantezii legate de nopţi fierbinţi lungi”, afirmă cercetătorii.

“Cu acest studiu, sperăm să risipim aceste fantezii şi să încurajăm bărbaţii şi femeile să aibă date realiste despre actul sexual acceptabil, prevenind astfel dezamăgirile şi disfuncţiile sexuale”, a explicat dr Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania (SUA), care a coordonat studiul, publicat în ‘Journal of Sexual Medicine’.

Citește și:

Dacă lungimea actului sexual nu este un factor de distracţie, nici creşterea frecvenţei partidelor nu face mai fericite cuplurile. Potrivit unui alt studiu publicat în luna mai în revista Journal of Economic Behavior, oameni care au dublat partidele de sex au fost mai puţin fericit decât înainte, raportând o scădere a libidoului şi a satisfacţiei sexuale.

Parteneri--