Sari la conținut

Sanitas: Medicii din România, vaccinați în proporție de 70%. Care este procentul angajaților din Sănătate care au anticorpi Covid

Sanitas: Medicii din România, vaccinați în proporție de 70%. Care este procentul angajaților din Sănătate care au anticorpi Covid.

Potrivit unui cominicat transmis de Federația Sanitas, rata medie a vaccinării anti-covid în Sănătate este de aproape două ori și jumătate mai mare decât rata vaccinării în România. Peste 60% dintre angajaţii din Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari.

Rata medie a vaccinării anti-covid în Sănătate, de aproape două ori și jumătate mai mare decât rata vaccinării din România

Potrivit studiului, medicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 70%, iar asistenţii medicali în proporţie de aproape 60%.

„Conform sintezei realizate de Federația Sanitas România, în acest moment, 60,14% din personalul angajat în Sănătate sunt fie vaccinați, fie au fost infectați cu SARS-CoV-2 în ultimele șase luni! Pe categorii profesionale, cea mai mare rată procentuală este înregistrată în rândul medicilor (71,36%), iar cea mai scăzută în rândul personalului sanitar auxiliar (52,8%).

În baza datelor colectate, putem concluziona că numărul personalului imunizat prin vaccinare sau în urma trecerii prin boală este foarte aproape de valoarea procentuală necesară atingerii acelui nivel numit ‘imunizare în masă’ sau ‘imunizare de turmă.

În consecință, considerăm că în interiorul categoriei de populație ‘salariați în sistemul sanitar public’ pericolul transmiterii și infectării este minim”, au afirmat reprezentanții Federației Sanitas.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Rata medie a vaccinăriiîn Sănătate este de aproape două ori și jumătate mai mare decât la nivelul întregii țări! 60,14% 70,00% 60,00% 50,00% 40,00% 30,00% 20,00% 10,00% 0,00% 25,67% Rata VACCINĂRII în Sănătate Rata vaccinării în ROMÂNIA”

Sanitas: Medicii din România, vaccinați în proporție de 70%

Potrivit reprezentanților Sanitas, dacă raportăm aceste date la cele făcute publice de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, constatăm că rata procentuală medie de vaccinare a angajaților din sănătate (60,14%) este de aproape două ori și jumătate mai mare decât rata de vaccinare a întregii populații din România (25,67%).

Dacă raportăm aceste date la cele făcute publice de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, constatăm că rata procentuală medie de vaccinare a angajaților din sănătate (60,14%) este de aproape două ori și jumătate mai mare decât rata de vaccinare a întregii populații din România (25,67%). Este și acesta un argument în plus pentru a demonstra că personalul angajat în Sănătate NU reprezintă un risc major de infectare!

Să nu ignorăm nici faptul că angajații din Sănătate lucrează intr-un mediu protejat: poartă echipament și se protejează prin toate mijloacele specifice, fiind mai puțin probabil să transmită boala.

Mai mult, 3,69% din numărul de salariați au trecut prin boală, astfel că beneficiază de o imunitate celulară puternică, mai valoroasă și mai îndelungată.

Prin urmare, toate aceste date și argumente susțin punctul de vedere al Federației Sanitas conform căruia nu se justifică emiterea unui act normativ care să oblige angajații din Sănătate la vaccinare sau la testarea periodică pe banii salariaților!

O campanie mai coerentă, mai bine țintită și mai bine documentată, desfășurată de autorități,ar putea fi o soluție mai corectă și mai onestă pentru creșterea numărului de vaccinați anti COVID-19, atât în sistem, cât și la nivelul întregii populații”, se mai arată în comunicatul Federației Sanitas.

Prima evaluare reală a vaccinării împotriva COVID-19, pe categorii profesionale din Sănătate:

  • Medicii sunt vaccinați în proporție de peste 70%!
  • Doar 28,42% dintre medici sunt nevaccinați; 68,52% sunt vaccinați (fie cu schemă completă de vaccinare, fie doar cu prima doză); la aceștia se adaugă aproape 3 procente medici care au trecut prin boală în ultimele șase luni și au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea mai poate fi amânată.
  • Numai 0,22% dintre medici declară că au contraindicații la vaccinare.”

Federația Sanitas precizează că datele prezentate până în prezent au fost transmise oficial și direct de 162 de instituții medicale publice, sub semnătura reprezentanților legali ai acestora, referindu-se la peste 90.300 de angajați din sistemul de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.