Sari la conținut

Șapte uleiuri „sănătoase pentru inimă” pe care să le folosești dacă ai colesterolul mare 

Colesterolul rau
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Planta care ajuta la reglarea colesterolului

Șapte uleiuri de gătit „sănătoase pentru inimă” pe care să le folosești dacă ai colesterolul ridicat  

Un nivel ridicat de colesterol înseamnă că aveți în sânge o cantitate prea mare de substanță grasă numită colesterol.

Deși la început poate să nu cauzeze probleme, în timp se acumulează și duce la blocaje.

Acest lucru este grav, deoarece vasele de sânge blocate pot duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

De obicei, este cauzată de obicei de obiceiurile legate de stilul de viață, inclusiv lipsa de exerciții fizice, fumatul și consumul de alcool.
Regimul alimentar și supraponderabilitatea reprezintă, de asemenea, un factor major care contribuie, potrivit express.co.uk.

În mod specific, grăsimile saturate sunt printre cele mai rele lucruri pe care le puteți mânca.

Fundația Britanică a Inimii explică: „Grăsimile saturate și grăsimile trans sunt grăsimi „nesănătoase”. Acestea pot crește colesterolul „rău” din sânge”.

Grăsimile saturate pot fi găsite în următoarele alimente:

Alimente lactate, cum ar fi smântâna, brânza, laptele și iaurtul cu grăsime integrală.
Unt și alte grăsimi solide, cum ar fi ghee, untură și margarină tare
Carnea grasă și carnea procesată, cum ar fi cârnații și șunca.
Este, de asemenea, predominant în uleiul de cocos și de palmier, care, prin urmare, ar trebui evitate atunci când gătiți dacă sunteți preocupat de colesterolul dumneavoastră.
În comparație, grăsimile nesaturate sunt mai sănătoase pentru inimă.

Heart UK spune: „Grăsimile nesaturate sunt mai sănătoase pentru inimă.

„Există diferite tipuri de grăsimi nesaturate, cunoscute sub numele de grăsimi mononesaturate și polinesaturate, iar acestea au funcții diferite în organism.

„Este bine să mâncați o gamă variată de alimente, astfel încât să le obțineți pe amândouă.
„Grăsimile nesaturate se găsesc în alimentele vegetale și în peștele gras, iar acestea sunt de obicei lichide la temperatura camerei.”

Organizația caritabilă recomandă șapte tipuri de ulei de gătit care conțin grăsimi nesaturate pentru a le folosi în loc de unt, ulei de cocos sau ulei de palmier.

Acestea includ:

Ulei de floarea-soarelui
Ulei de șofrănel
Ulei de rapiță
Ulei de măsline
Ulei de arahide
Ulei de nucă
Ulei de porumb.

Alte alimente care conțin grăsimi nesaturate includ:

Nuci și semințe
Avocado
Peștele gras, cum ar fi heringul, sardinele, macroul, somonul și păstrăvul.
Organizația caritabilă adaugă: „Un tip de grăsimi nesaturate care sunt deosebit de bune pentru dumneavoastră sunt grăsimile omega 3. Acestea sunt de tipul celor care se găsesc în peștele gras.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel