Scandal monstru în breasla nutriționiștilor. Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă: ”O șarlatancă cu antecedente grave în ale furnizării de informații false despre mâncare”

Scandal monstru în breasla nutriționiștilor. Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă: ”O șarlatancă cu antecedente grave în ale furnizării de informații false despre mâncare”
Scandal monstru în breasla nutriționiștilor. Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă: ”O șarlatancă cu antecedente grave în ale furnizării de informații false despre mâncare”

Scandal monstru și în bresla nutriționiștilor. După multe demascări de medici falși, ne semnalează încă un caz cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic. Domnia sa a scris pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva zile:

”Șarlatani deghizați în medici care ne otrăvesc pâinea și sufletul. Mulți ani am asistat fără să intervin la campanii de intoxicare ce aveau ca scop acuzarea nedreaptă a mâncării pentru toate relele din viața noastră. Mult timp am știut și nu am spus care este adevărata față și care sunt interesele reale ale unor indivizi ce păreau că apără sănătatea oamenilor. Astăzi a venit ziua în care nu mai pot nici să stau, nici să tac! Dacă tot e momentul în care minciuna și șarlatania sunt scoase la iveală, vreau să pun și eu umărul la acest fenomen. Iar subiectul este unul dureros, pentru că ne-a fost otrăvită pâinea noastră, cea de toate zilele.

Știrea zilei a fost că un așa-zis studiu făcut în Franța (țara care are un cult pentru pâine și produsele de panificație!!) arată că pâinea congelată ne îmbolnăvește. Și cine credeți că este promotorul acestei minciuni otrăvitoare? Nimeni alta decât Lygia Alexandrescu, o șarlatancă cu antecedente grave în ale furnizării de informații false despre mâncare.

Povestea ei e veche și a debutat odată cu reclama la produsele lactate Tnuva. Imi amintesc ca la acea vreme președintele Colegiului Medicilor m-a sunat să mă întrebe cine e medicul nutriționist care are nerușinarea să facă reclamă la un aliment? I-am contactat pe cai de la Tnuva care mi-au răspuns relaxați și nevinovați: „am zis noi că e medic?!??” Exact dragii mei, dacă citești cu atenție, observi că titulatura doamnei în cauză este „lector universitar dr.”, deci nu este absolventă de facultate de medicină!!!!!!

Și dacă nu este medic, de ce se prezintă impostoarea Lygia Alexandrescu folosind acest titlu? Pentru că, vezi Doamne, chiar dacă nu a făcut medicina, are un doctorat în nutriție. Unde l-a obținut? La o așa-zisă Universitate fictivă din America, prin corespondență, pentru câteva sute de dolari. Dacă a făcut studii superioare, individa în cauză este cel mult absolventă de litere, cu o diplomă penibilă de nutriționist contrafăcut și cu mult tupeu.

Madam nutriționist, nu numai că și-a construit o carieră bănoasă vânzând diete, dar are obrăznicia să le ceară celor din jur să-i spună „doamna doctor”! Reporterii de la o revistă de investigații au fost la ea incognito, pretinzând că sunt pacienți, și i-au cerut diploma de medic. Știți care a fost reacția șarlatancei? I-a dat afară cu scandal.

Acolo unde Colegiul Medicilor nu are nicio autoritate pentru a lua măsuri împotriva acestei individe, autoritatea și prezența pe piață i-au fost validate indirect de mass-media. Da, dragii mei jurnaliști, oameni de presă și din publicitate, buna voastră credință a născut acest monstru otrăvitor. Lipsa de poziție și de atitudine din partea autorităților care permit ca în spațiul public să poată să-și dea cu părerea orice neavenit, alături de strategiile abile ale unui impostore iscusite au dus la acest absurd: primim sfaturi legate de sănătate și alimentație de la o „balenă albastră”, cum bine a numit-o la un moment dat un realizator tv. Din păcate situația nu e de râs, ci de plâns. Puținii care știam adevărul au tăcut și iată unde s-a ajuns! Colegiul medicilor nu o poate opri pe motiv de malpraxis, ANPC-ul știe că e impostoare, dar nu există nicio plângere oficială împotriva ei, iar jurnaliștii din media nu o demască, ci mai degrabă îi cresc notorietatea, fără să-și dea seama că au fost păcăliți. Până când o să ți se ceară diploma de medic la intrarea într-o televiziune mă consider obligată și responsabilă să iau poziție: Lygia Alexandrescu este o impostoare care se pretinde a fi medic nutriționist, aducând astfel prejudicii nu doar profesiei în sine, ci și oamenilor care dau crezare sfaturilor ei. Astfel de indivizi trebuie să ajungă pe mâna justiției, altfel ne trezim că nu ne-au otrăvit doar pâinea, ci și sufletul!! P. S. Iar pentru șarlatanca Lygia Alexandrescu nu am decât un cuvânt: RUȘINE!”, conchide vehement Mihaela Bilic.

Replica Lygiei Alexandrescu nu s-a lăsat așteptată. Iată ce a postat doamna lector pe pagina sa de Facebook:

”Dragii mei, de-aseara m-au tot sunat ba prieteni, ba cunoscuti, ba studenti, ba colaboratori din presa, consternati de o postare aparuta pe Facebook in care sunt calomniata. Asa cum o calificau ei, intr-un limbaj grobian, subrural, aberant si pe un ton isteric, tzatzesc. Am citat.

Ce-i drept, nu stau pe retele de socializare decat ocazional, ca deh, e multa treaba, asa ca abia acum apuc sa va raspund si sa va multumesc pentru grija, sustinere si delicatetea mesajelor. Cu drag, voua va aduc lamuriri:

– In NICIO tara civilizata din lume, dar in NICIO tara, dieta, programul alimentar, NU sunt scrise de un medic. Pentru asta exista de zeci de ani facultati de nutritie. Aceste facultati produc nutritionisti cu diverse specialitati si nivele de absolvire: licenta, masterat, doctorat. Si pentru ca aceste specializari nu existau in tara acum 15-20 de ani, am avut sansa sa urmez o serie de programe din strainatate la universitati cu istorie de secole.

– Si pentru ca am tot predat in Facultati de Educatie Fizica, Sport si Kinetoterapie, specialitatea mea este Nutritie Sportiva. Si da, ca sa poti preda la nivel universitar TREBUIE SA FII DOCTOR, sa ai doctorat de specialitate, precedat de master (am absolvit la University of Western Ontario, nu la universitati fantoma, in anul 2000, vezi www.uwo.ca).

– O jurnalista ma intreba aseara ce inseamna Nutritionist Sportiv acreditat de Comitetul International Olimpic. Inseamna absolvirea unui degree care dureaza 2 ani si care iti confera acreditarea Comisiei Medicale a acestui organism international. Chiar daca mi se pare pueril, i-am promis ca atasez link-ul cu generatia in care am absolvit  www.iocsportsmedicine.com/Nutrition/Our+Students/…

Asa cum se vede, sunt singura romanca din program, iar corpul profesoral este unul de elita, format din cele mai sonore nume din nutritia sportiva la nivel mondial, insa probabil greu de priceput pentru traitorii din Facebook. M-am intrebat mereu, si cu mare mila fata de ei, ce fac aceste fiinte daca dispar retelele de socializare…

Asa cum v-am spus fiecaruia, va astept cu drag pentru orice alte informatii la o ceasca cu ceai bun si o vorba la fel de buna, acum la inceput de primavara si in prag de Post Mare. Din pacate, e lumea plina de tristete, singuratate, frustrare si neimplinire. Insa pentru exacerbarea manifestarii acestor stari urate, dar tratabile, pana la Dumnezeu, exista avocati si instanta”, conchide Lygia Alexandrescu.

Ulterior, nutriționistul Mihaela Bilic a expus pe larg capcanele în care pacienții dezinformați pot cădea, dar și cât este de important să urmăm firul adevărului și al corectitudinii.

220 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox