duminică, noiembrie 27, 2022

Se dau bani de la stat pentru a veni în ajutorul românilor care au facturi mari la curent din cauza becurilor vechi care consumă mai mult. Așa că, se oferă 200 de lei pentru schimbarea lor cu unele led, mai economice. 

Programul Rabla ajunge de luna viitoare şi la becuri. Statul va da tichete în valoare de 200 de lei celor care vor să înlocuiască becurile clasice cu cele led, mai economice, dar şi mai scumpe. Cei interesaţi trebuie să îndeplinească două condiţii importante: să dea la schimb becurile vechi şi să nu aibă datorii la stat.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în România! A murit o mare actriță...

Deşi nu se mai fabrică de mai bine de un deceniu, becurile clasice încă luminează multe dintre locuinţele românilor.

Înscrierile se fac online, pe aceeaşi aplicaţie folosită şi pentru „Rabla pentru electrocasnice”. Cei interesaţi trebuie să se grăbească pentru că numărul voucherelor este limitat.

”La fel cum au aplicat pentru electrocasnice. Şi pentru electrocasnice am avut zeci de mii de persoane din mediul rural, indiferent de vârstă. Aplicaţia nu este una nouă. Este cea care se foloseşte de ani de zile pentru electroicasnice. Persoanele care s-au înscris pentru electrocasnice, nu trebuie să se înscrie pentru becuri încă odată”, a declarat pentru observatornews, Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

Doritorii trebuie să îndeplinească doar două condiţii

Românii trebuie să mai cunoască un lucru important înainte de a obţine tichetul.

”Regula pentru sprijinul de la stat este una singură: O să primeşti dacă nu ai datorie. Este o regulă de care nu putem scăpa nici noi”, a adăugat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Pentru a se putea înscrie, mulţi trebuie să apeleze la sprijinul autorităţilor locale.

Preţul unui bec led porneşte de la 6-7 lei şi poate ajunge la câteva zeci de lei.

Te-ar mai interesa: Un polițist îl desființează pe Culiță Sterp: Ar tr...

”Un bec de 12 Watti ne dă echivalenţa a 75, ca becul clasic. Poate să fie de la 12 lei şi ceva până la 14 lei, 14,99, cam aşa. Au o durată de viaţă destul de mare faţă de becul pe halogen”, a explicat Aurelia, reprezentant magazin de profil, potrivit sursei citate.

Becurile achiziţionate prin programul Rabla nu trebuie să aibă o putere mai mare de 15 Watti. Cei care se înscriu trebuie să dea la schimb un bec clasic sau unul led stricat pentru a primi unul nou. Valoarea întregului proiect este de 400 milioane de lei.

Te-ar mai interesa: Prezentator TV, diagnosticat cu cancer terminal: C...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private