vineri, iunie 2, 2023

Secretele unei cure de slăbire sigure. Mihaela Bilic. „Cea mai sigură metodă să nu mănânci este să…”

Celebrul nutriționist a declarat la Antena 3 că una dintre cele mai sigure metode de slăbire este să-ți golești frigiderul.

Mihaela Bilic: Cea mai sigură metodă să nu mănânci este să nu ai!

„Este foarte greu să nu mănânci când ai în jurul tău ispite, în momentul în care ai în jurul tău o familie careia fie trebuie să îi gătești, fie să mănânci împreună cu ea. După primele două săptămâni de pandemie, eu mi-am golit complet frigiderul. Cum scrie și în cărțile de nutriție, cea mai sigură metodă să nu mănânci este să nu ai! Recunosc că erau momente în care efectiv controlam din nou dulapurile, cu toate că știam clar că nu am ce să găsesc în ele. Dar este teribilă această senzație de a ronțăi”, a declarat nutriționistul Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Igiena menstruală, un lux pentru multe femei din R...

Pauză alimentară înseamnă nici măcar un covrigel

Acesta a mai adăugat că este nevoie să ai pauze alimentare de 4-5 ore între mese.

„Trebuie să aşteptăm trei ore de când ne-am trezit, ca să apară primul semn de foame. Francezii spun că maturitate din punct de vedere alimentar înseamnă să ai pauză completă alimentară de 4-5 ore între mese. Pauză alimentară înseamnă nici măcar un covrigel. Fără nicio gustare. Fructele sunt un desert extrem de natural şi de sănătos, dar în momentul în care le consumăm, ar trebui să fie gustarea noastră dulce şi asumată”, a mai spus Bilic.

Masa de seară compensează din punct de vedere emoțional

În același timp, celebrul nutriționist a încurajat oamenii să se bucure de masa de seară.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

„Trebuie să încurajăm masa de seară. Absolut! E o chestiune în primul rând de buget. Trebuie să ne gândim la bugetul nostru caloric, ca la bugetul financiar. Adică, bugetul este al tău şi, cum îl cheltuieşti, trebuie să fie spre satisfacţia şi ritmul vieţii tale (…) Faptul că activitatea se prelungeşte mult în noapte, adică organismul îşi cere dreptul lui, pentru că a stat până la ora aia, el a muncit. Masa de seară are şi rolul acesta de a compensa din punct de vedere emoţional toată oboseala, greul care a fost peste zi”, a mai spus Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private