Secretul luptătorilor – nu fac sex înainte de competiții

Secretul luptătorilor – nu fac sex înainte de competiții
Secretul luptătorilor - nu fac sex înainte de competiții

Există o zicală veche din Grecia Antică care spune că lichidul seminal este cel care dă bărbatului curajul, figura atletică și puterea. Acela nu trebuie să se dedice dorințelor sexuale înainte de o competiție importantă. Așa credeau grecii că sexul influențează performanțele atleților.

În secolul vitezei această zicală nu mai este valabilă, deși unii antrenori personali precum Mike Donavanik sunt de părere că “Este o credință larg răspândită mai ales în comunitatea luptătorilor că dacă nu te “eliberezi” vei fi mult mai agresiv. Îl va face mult mai tensionat, mai agitat și agresiv”. Actorul Sylvester Stallone chiar s-a abținut în filmul Rocky.

Alții cred că sexul face ca mușchii să doară și chiar unele partied se pot termina cu accidente.

Un alt medic, pe nume Pamele M. Peeke își spune părerea – “Aceste adevăruri nu sunt susținute de știință. Sexul intensifică producția de testosteron, exact hormonul de care ai nevoie într-un atlet”. De fapt, oamenii care nu mai fac sex de trei luni au testosteronul foarte scăzut, aproape la fel ca un pre adolescent abia intrat în pubertate.

Dacă stai să te gândești este foarte puțin probabil să faci sex atât de intens sau într-o poziție atât de dificilă încât să ai febră musculară a doua zi, când ar trebui să alergi după o minge de baschet.

Din contră, orgasmul masculine eliberează în corp dopamine și prolactină, care sunt medicamente-minune împotriva durerii.

 

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox